Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Miniaturka
Forum PHP.pl > Forum > PHP
mozart2008
Witam,
mam folder filmiki/ a w nim plik filmik.flv jak wyświetlić 1 klatkę jako zdjęcie z tego filmiku ;/

Tak jakby zdjęcie na podstawie pierwszej sekundy czy klatki z tego filmu.

Z góry dzięki winksmiley.jpg
wookieb
http://ffmpeg-php.sourceforge.net/
mozart2008
Sorka.. nic z tego nie rozumiem ;(
wookieb
Metoda getFrame http://ffmpeg-php.sourceforge.net/doc/api/ffmpeg_movie.php
I zmień temat na bardziej obrazowy bo rodzajów miniaturek jest w PIP a ty chcesz konkretnie z filmu.
mozart2008
A można prosić o prosty przykład... ja naprawde jestem ciemny w tym temacie;/

ZROBIŁEM TAK I NIE DZIAŁA:

1. $movie = new ffmpeg_movie(String "filmiki/filmik.flv", boolean persistent);
  2. $movie->getFrameRate(0:00:01)
  3. echo $movie ;
erix
Ale to rozszerzenie musisz doinstalować do PHP...

Jeśli nie masz takiej możliwości, ale doinstalowane ffmpeg, to:
Kod
ffmpeg -y -i klip.flv -f mjpeg -ss 10 -vframes 1 160x120 thumb.jpg

wykonujesz którymś execiem, np. przez shell_exec.
mozart2008
nie wiem o co chodzi:( proszę o pełną instrukcję jak można:(
erix
I tak wystarczająco sporo informacji masz...

Zacząłbym od przeczytania, co shell_exec robi, a przede wszystkim od kursu PHP... Bo podałem Ci pełne polecenie, teraz tylko wszystko popodstawiać i poskładać w całość.
mozart2008
No prosze najprostrzy skrypt na miniaturkę z flv... nic nie rozumiem... wchodziłęm na te strony co mi podałeś i niekapuje... a poza tym podstawy php nam i nie tylko !!jak skońćze mój projekt to ci pokaże moją strone!
wookieb
Masz zainstalowane na serwerze FFMPEG? A jeżeli nie to czy masz możliwość doinstalowania?
mozart2008
nei wiem czy jest zainstalowane bo teraz serwer ma awarję... ale chyba mam a jak nie to napewno jest możliwosc doinstalowania
wookieb
To zainstaluj ffmpeg, potem ffmpeg-php i próbuj dalej.
everth
Tutaj jest dosyć stary i nierozwijany projekt którym można wyciągać ramki z flv. Podobno nie wymaga rozszerzeń i działa out of box - nie testowałem, tutaj masz linka do tutoriala jak tworzyć miniatury - dodatkowo to co wyrzuca getFlvThumb() musisz chyba przepuścić jeszcze przez GD lub ImageMagick.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.