Witam, proszę o ocenę strony http://www.obczaj.se, szczególnie zależy mi na sprawdzenie zabezpieczeń związanych z SQL injection. Dostęp: Login:test Hasło: forumtest Obecnie kombinuje nad profilem użytkownika, niektóre elementy graficzne będą zmienione. Pozdrawiam i dziękuje, za wszelkie uwagi będę wdzięczny
To ja może, napiszę co nieco o stronie pod względem optymalizacji.
Keywords w meta - wywal je, aktualnie żadna wyszukiwarka się nimi nie sugeruje.
Używasz ogromnej ilości skryptów javascript i arkuszy stylów, postaraj się je jakoś połączyć, oraz zminimalizować. Do JS polecam packera a do css to narzędzie.
Włącz kompresję gzip, dzięki czemu strona będzie nawet o 80% lżejsza.
Umieść skrypty js na dole strony.
Jak na razie to tyle Ogólnie strona przyjazna oku, podoba mi się
SHiP
22.08.2010, 12:40:27
Ten link który podałem dodatkowo jest podatny na XSS. Nie wiem jeszcze jak kodujesz hasła ale to rozgryzę . Dla niewierzacych/testujących zrzut z bazy
obiekty -- id_obiektu id_uzytkownika nazwa_obiektu opis lat lng adres miasto zrodlo link_do_zdj data_dodania ile_wyswietlen zatwierdzony
uzytkownicy -- admin id login password email imie
EDIT:
kodowanie hasleł w ten sposób sha1(md5(haslo)) to kretyński pomysł ;]. Po prostu dodawaj sól...
TRaffii
22.08.2010, 12:57:46
Wielkie dzięki już się za to biorę dlatego stronka jest jeszcze zablokowana w .htaccess p.s. SHiP-posole ;]
outsider
22.08.2010, 17:02:33
Pod Opera 10.61 "Przewiń do góry" działa nie tak jak powinno Cała strona skacze zamiast, jak się domyślam, płynnie przejść na górę. Podobnie się dzieje przy rejestracji i nie wypełnieniu pól - strona skacze.
~Blame - ten packer czasami źle "pakuje" W konsoli błędów często mam brak jakiegoś średnika a czasami coś innego, już nie pamiętam co to było.