Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [WWW] Moje "Portfolio" po "remoncie"
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
awerd95
Daję wam do oceny nową wersję mojego Portfolio. Chciałem aby była prosta i miła dla oka. Liczę na szczere oceny.

http://awerd95.nino.pl/
r4xz
2+3=
1. nawet nie generuje liczb
2. to i tak marne zabezpieczenie... polecam captcha

grafika ogólnie słabo - polecam trochę inspiracji templatemonster.com
Spawnm
zielony nie pasuje do reszty strony , przyciemnij lub zmień.
Budowa strony sama w sobie jakoś mi nie przypadła do gustu.
Te obrazki przy linkach portfolio - wywal zalatuje pracą zaliczeniową z gimnazjum/liceum , daj miniaturki stron
'Treść ...' w formularzu nie znika , trzeba kasować ręcznie .
nospor
Ten bloczek z Twoimi projektami, to cały czas mam wrażenie że jest to wyskakujące okienko, które można wyłączyć krzyżykiem (x). Cały czas próbuję więc bezwiednie je wyłączyć, ino tego krzyżyka brakuje.... Strasznie irytujące smile.gif
piotr94
@up: zgadzam się z Tobą
zabezpieczenie statyczne:
wysłałem swoim robocikiem parę wiadomości spam biggrin.gif
flashdev
Cytat(awerd95 @ 26.08.2010, 17:08:45 ) *
Daję wam do oceny nową wersję mojego Portfolio. Chciałem aby była prosta i miła dla oka. Liczę na szczere oceny.

http://awerd95.nino.pl/

Mnie się wygląd nawet podoba i nawet walidację prawidłowo przechodzi.

Ale coś takiego (cytat poniżej) nie jest mile widziane przez wyszukiwarki.
Cytat
  1. <span style="display: none;">Webmaster, (ang., mistrz, sieci), , szeroki, termin,, do, niedawna, oznaczający, jedną, osobę, zajmującą, się, projektowaniem,, kodowaniem,, szatą, graficzną, oraz, aktualizacją, witryny, internetowej., Witrynę, WWW, , webmaster, wykonuje, na, zamówienie, osoby, (firmy),, która, chce, zaistnieć, w, sieci, internetowej., Może, to, być, jednorazowe, zlecenie, i, wtedy, praca, kończy, się, z, chwilą, zaakceptowania, projektu, przez, zamawiającego, oraz, umieszczenia, witryny, na, wskazanym, serwerze., Usługa, może, mieć, też, charakter, ciągły, , wtedy, webmaster, aktualizuje, i, rozbudowuje, stronę, zgodnie, z, bieżącym, zapotrzebowaniem, zleceniodawcy., Profesjonalnie, przygotowana, strona, powinna, być, przygotowana, w, zgodzie, ze, standardami, określonymi, przez, W3C., Dość, często, webmasterzy, korzystają, z, walidatorów, W3C,, które, są, dostępne, on-line,, aby, sprawdzić, wynik, swojej, pracy., Walidator, W3C, , po, analizie, zawartości, strony, (plików), zwraca, wynik, analizy, (jeśli, poprawny,, kończy, się, to, gratulacjami,, jeśli, niepoprawny, , wskazuje, listę, błędów)., Jest, to, jednak, tylko, walidacja, formalna, pod, kątem, zgodności, z, danym, standardem,, nie, jest, oceniane, merytoryczne, użycie, kodu, (np., stosowanie, znaczników, zgodnie, z, ich, przeznaczeniem). Odkąd, do, budowy, atrakcyjnie, wyglądającej, strony, nie, wystarcza, już, sama, znajomość, odrobiny, grafiki, oraz, HTML/DHTML,, coraz, częściej, przygotowywaniem, witryn, internetowych, zajmują, się, osobne, firmy, zatrudniające, kilka, osób,, z, których, każda, specjalizuje, się, i, odpowiada, za, część, elementów, witryny., Podział, zadań, jest, zmienny, i, zależy, od, zainteresowań, i, umiejętności, zatrudnionych., W, firmach, dodatkowo, oferujących, hosting, i, możliwość, umieszczenia, zamawianej, strony, na, własnym, serwerze,, popularne, jest, rozróżnienie, prac, przy, serwisie, na, te,, których, efekt, jest, wykonywany, przez, serwer, (ang., server-side), lub, przez, przeglądarkę, użytkownika, (ang., client-side).</span>

A poza tym warto byłoby takie portfolio postawić pod własnym adresem np. imięnazwisko.pl.

Cytat(r4xz @ 26.08.2010, 19:38:18 ) *
2+3=
1. nawet nie generuje liczb
2. to i tak marne zabezpieczenie... polecam captcha

grafika ogólnie słabo - polecam trochę inspiracji templatemonster.com

I co z tego? Dopóki nie przychodzi wredny spam nie ma potrzeby robić bardziej wyrafinowanych zabezpieczeń.
alimek
Nigdy jeszcze tak nie powiedziałem, ani nie napisałem ale strona główna jest za bardzo rozbudowana. Te dwa blogi w ogóle tam nie pasują. Na twoim miejscu zrobiłbym jakieś podstrony...tak jak napisał pan wyżej, ja również bez skutków szukałem krzyżyka do wyłączenia tych bloków.

Poza tym strona jest zbudowana z samych kolorów HEX, dodaj jakieś ciekawe grafiki, ktoś tam polecił templatemonster, ja natomiast polecam 4templates.com.

Na twoim miejscu zmieniłbym też domenę na imienazwisko.pl
awerd95
Cytat
'Treść ...' w formularzu nie znika , trzeba kasować ręcznie .

Już znika

Cytat
Ale coś takiego (cytat poniżej) nie jest mile widziane przez wyszukiwarki.

Usunięte

Cytat
A poza tym warto byłoby takie portfolio postawić pod własnym adresem np. imięnazwisko.pl.

Postaram sie

Cytat
Poza tym strona jest zbudowana z samych kolorów HEX, dodaj jakieś ciekawe grafiki, ktoś tam polecił templatemonster, ja natomiast polecam 4templates.com.

Rozpatrzę się
Tomplus
Ja proponuje zapoznać sie z tzw. beautiful form czyli ładnie wyglądające formularze... przyklady w wyszukiwarkach.
Ramzaa
Tak jak wspomniał Spawnm, to okienko z Twoimi projektami strasznie jest denerwujące. Poza tym portfolio wydaje się strasznie puste, a co najgorsze - nie zawiera żadnych grafik. Generalnie to jest bardzo kiepsko, choć sam pomysł mógłby być ciekawy. 3-/10.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.