Papub
25.09.2010, 10:43:37
Witam serdecznie.
Mam taki problem. Mam stronę główną index.php. W niej mam diva do którego za pomocą funkcji load() wczytuje podstronę. Jednak kiedy zacznę sesję w index.php to nie widać jej np. w ładowanym do diva kontakt.php. Wyczytałem, że można w php ini ustawić session start auto i wtedy sesja jest rozpoczynana dla każdego skryptu automatycznie. Jednak kolejny problem iż nie mam dostępu do php.ini a tej opcji przez htaccess też nie mogę ustawić. Dostałem odpowiedź z firmy u której mam hosting żeby w skrypcie wpisywać <?php ini_set('session.auto_start', 'On') ?> nie mniej jednak to też nie chodzi. Jak zastąpię session_start() frazą ini_set('session.auto_start', 'On') to wtedy nawet zmienna sesyjna nie jest tworzona. Czy ma ktoś pomysł jak rozwiązać ten problem?
ShadowD
25.09.2010, 11:25:13
session_start() na początku każdego skryptu?
Papub
25.09.2010, 11:45:54
No tak, tylko, że wtedy mam błąd Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent mimo iż na początku i na końcu skryptu mam ob_start(); ob_end_flush();
krispak
25.09.2010, 11:50:48
Wiec zmien do tego kodowanie plikow na UTF-8 bez BOM
Papub
26.09.2010, 12:53:37
Nie wiem dlaczego ale miałem kodowanie utf bez bom w każdym pliku ale w niektórych session_start wykonywało się poprawnie a w niektórych nie. Przed session start nie miałem nic innego wpisane. No ale poradziłem sobie z tym. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.