Witam wszystkich, tworząc projekt natknąłem się na problem opisu działania sesji.
Tworząc opis napisałem:
Dane trzymane sa w sesji na serwerze (w przypadku pakietu WAMP z którego korzystam w niniejszej pracy sesja zapisywana jest na serwerze w katalogu
wamp\tmp). Niestety nie wiem dokładnie jak sesja działa po stronie klienta(cały czas się uczę) i przez co jest reprezentowana.
Może coś źle napisałem jak wczesniej wspomniałem dopiero się uczę ale prosiłbym o każdą pomoc.
Przy okazji chciałbym jeszcze zapytać jak działa w komunikacja między serwerem a PHP.
sam napisałem coś takiego:
Bliska integracja Serwera www z jezykiem PHP polega na analizie przez Serwer
zawartosc pliku, którego dotyczy adanie a nastepnie po napotkaniu znacznika <?php w
kodzie przekazywana jest zawartosc pliku do interpretera PHP. Interpreter PHP przetwarza
przekazany kod i zwraca wynik wykonania z powrotem do serwera.
Jednak brakuje mi szczegółów komunikacji, jeżeli ktoś może tym pomóc to także poprosze.
To co wyżej napisałem jest dla mnie naprawdę ważne i będe bardzo wdzięczny za każdą pomoc.
Przeszukując internet nie znalazłem niestety właśnie szczegółów komunikacji( pewnie funkcje sockety...) troche cieżko jest mi to zrozumieć a niestety mam bardzo mało czasu na to.
Z góry dziekuje i pozdrawiam
Kazoom_sl
Myślałem że na forum php znajdą się osoby które mają takie informacje. Niestety troche stoje pod ścianą i nie wiem co dalej. Sam promotor dowalił tekstami o CGI itd. Kurde nawet kolega ktory programuje 8 lat w php mówił że go takie rzeczy nie interesowały zbytnio... ;/ Mało z tego rozumiem.