Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z ftp_get
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Mat_91
Witam!
Jest sobie skrypt:
  1. <?php
  2. $identyfikator_strumienia = ftp_connect("serwer");
  3. ftp_login($identyfikator_strumienia, "login" , "haslo");
  4. print 'OK!';
  5. ftp_pasv($identyfikator_strumienia, true);
  6. if (ftp_get($identyfikator_strumienia, 'plik.txt', 'plik.txt', FTP_ASCII)) {
  7. print 'plik pobrany';
  8. } else {
  9. echo 'blad';
  10. }
  11. ftp_close($identyfikator_strumienia);
  12. ?>

i w momencie wywołania wyskakuje taki błąd: Warning: ftp_get() [function.ftp-get]: Unknown command RETR in /www/index2.php on line 6 (ściezka do index2.html jest celowo zmieniona).
Czyli błąd jest w tej linii
  1. if (ftp_get($identyfikator_strumienia, 'plik.txt', 'plik.txt', FTP_ASCII)) {

O co z tym chodzi? Dopiero zaczynam z php:|

Ten sam kod z wykorzystaniem funkcji ftp_put działa prawidłowo.
wdev
To jest problem serwera FTP, a nie PHP :/ To jest twój własny serwer, czy jakiś obcy? Miałem takie problemy z FTP postawionym na ProFTPd, pomogła aktualizacja do najnowszej wersji (w repo Ubuntu była stara).
Mat_91
Serwer FTP który testowałem to serwer ftp.hotfile.com, więc aktualizacji oprogramowania nie mogę przeprowadzić:/
kiler129
Funckje ftp_get i ftp_put działają w php raczej średnio winksmiley.jpg
Lepiej użyc cURL.
antonone
A czy nie jest przypadkiem tak, że Hotfile dopuszcza tylko wrzucanie plików przez ftp?

Spróbuj z innym serwerem ftp, np. jakimś publicznym. Spróbuj ściągnąć np. ten plik:

Kod
ftp://ibiblio.org/pub/X11/README
Mat_91
Racja, sprawdziłem to i z innych serwerów jest ok. Przez TC też nie mogę pobrać z ftp hotfile pliku na komputer :|
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.