Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Rezygnacja z domeny
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
hote
Wrzuciłem sobie opcję na domenę u innego operatora, moja domena w home.pl wygasła.. niestety 14 dni okres reklamacyjny - czy można składając wymówienie przyspieszyć proces jej zwolnienia do nowej rejestracji via opcja?
zakręcony
Nawet jak im napiszesz, że rezygnujesz, to swoje odleży, aż znowu trafi do puli wolnych domen.
flashdev
Cytat(hote @ 25.11.2010, 01:21:48 ) *
Wrzuciłem sobie opcję na domenę u innego operatora, moja domena w home.pl wygasła.. niestety 14 dni okres reklamacyjny - czy można składając wymówienie przyspieszyć proces jej zwolnienia do nowej rejestracji via opcja?

Co to znaczy okres reklamacyjny?
Jeśli domena już jest w stanie wygasania, to tego procesu nie przyspieszysz. Jeśli domena jest zwyczajnie zarejestrowana, to wtedy możesz ją usunąć z rejestru, co wiąże się z całym procesem wygasania domeny łącznie z pojawieniem się jej na liście usuniętych domen.
outsider
Ja już jestem po przenosinach do innego operatora, nie chciałem czekać ponieważ też serwer chciałem zmienić więc nie mogłem czekać przez okres reklamacyjny... Musiałem zrobić prolongatę (przedłużenie domeny na kolejny rok, u obecnego operatora tj. home.pl) i później przesłać parę papierków dot. działalności i dopiero dostałem kod authinfo, 1 dzień i już miałem domenę na nowym serwerze i u nowego operatora smile.gif

@flashdev
ciekawa domena, niestety, została usunięta biggrin.gif
Cytat
thebestonlinesklep.pl
hote
no właśnie, wrrr... 120 mi żal za przedłużenie... wymyśliłem sobie opcję opcji + rejestracja za 50 w sumie smile.gif zawsze 70 do przodu;)
zakręcony
Jak się ma zdrowie by czekac 14 dni, albo strona jest fanklubem skupiających 2 fanów... To fakt, warto oszczędzać taką "kasę"...

Jak by sie rok temu nie poskąpiło 12 zeta na domenę to dziś opłaciło by się ją za jakies 55 zł brutto i było by bez nerwów i było by się nawet 3 (a może i więcej) zeta do przodu w porownaniu z ceną opcji i rejestracji :]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.