Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Importowanie PHP do Flasha - Da radę ?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Damiankossek
Witam, zacząłem się bawić flashem i już jakoś mi to nawet dobrze idzie jak na pierwszy dzień nauki. Mam zrobioną jakąś tam stronke (w Flash CS5) i chciałbym wrzucić tutaj mój gotowy skrypt np. newsów.
Da się zrobić to jakoś bezinwazyjnie ? Czy muszę jakoś specjalnie mój cały skrypt przerabiać pod Flasha ? (Bo gdzieś tam coś mi takiego przeleciało przed oczami jak przeglądałem strony na ten temat)
Próbowałem zrobić dynamic textboxa i dać mu renderowanie jako htmll. Ale gdy w actionscripcie daje np. textbox.text = "<b>Lala</b>"; to i tak nie działa i nie renderuje mi tego jako HTML a co mówić jako np. textbox.text = "<?php include('...'); ?>" winksmiley.jpg Zamiast renderować to wyświetla mi text (Mimo zaznaczonej ikonki Render AS HTML).

Pozdrawiam
wookieb
Masakra... Czytaj manuale bo zginiesz
Kod
textbox.htmlText = 'tekst html';

Php potrzebuje interpretera php a Flash nim nie jest...
Damiankossek
Mam juz glowe zlansowana bo jakos od 11.00 siedze i klepie tego Flasha winksmiley.jpg No Ok, dzieki. Ale jezeli strone mam na serwerze to nie da rady ? Nie ma mozliwosci includowania jakiegos pliku PHP snitch.gif ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.