Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomysł na serwis reklamowy
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
sweter
Witam,
wskoczył mi do głowy pomysł na stworzenie serwisu skupiającego reklamodawców i reklamobiorców, który byłby darmowy dla jednych i drugich.
Jak by miał działać? Każdy użytkownik miałby powiedzmy 1000 punktów po zarejestrowaniu się. Gdy będzie chciał umieścić reklamę na czyjejś stronie to za każde wyświetlenie reklamy miałby odcinany np. 1 punkt, a za kliknięcie -5ptk. Wszystko będzie działać odwrotnie jeżeli on będzie reklamobiorcą.
Pogooglowałem i nie znalazłem żadnego takiego serwisu - czyżbym był prekursorem? biggrin.gif Znacie jakieś serwisy tego typu?
No i pozostałby jeszcze problem z nabijaniem punktów samemu sobie: user zamieszcza reklamę na swojej stronie i sam w nią klika - nie mam pomysłu jak to rozwiązać.
Pozdrawiam
Spawnm
Tak jak google, z jednego ip max 3 kliknięcia.
Pawel_W
Cytat(sweter @ 31.12.2010, 18:39:10 ) *
No i pozostałby jeszcze problem z nabijaniem punktów samemu sobie: user zamieszcza reklamę na swojej stronie i sam w nią klika - nie mam pomysłu jak to rozwiązać.

ja myślę, że po prostu sprawdzaj, kto jest właścicielem reklamy i porównaj id z użytkownikiem, który kliknął czarodziej.gif

i tak btw. to dobrze byłoby dodać jednak możliwość doładowania konta, dla tych "niecierpliwych" winksmiley.jpg
sweter
Cytat(Pawel_W @ 1.01.2011, 10:22:59 ) *
ja myślę, że po prostu sprawdzaj, kto jest właścicielem reklamy i porównaj id z użytkownikiem, który kliknął czarodziej.gif

A co jeżeli owy właściciel jest wylogowany? Chyba skorzystam z pomysłu Spawnm'a.
No właśnie - chyba.
Jak myślicie, taki serwis by się przyjął?
Spawnm
Powinien się przyjąć , SEOwcy na pewną będą zadowoleni z możliwości szybszego tworzenia zapleczy winksmiley.jpg
ulow
A jakby to na siebie miało zarabiać? ; )
1010
Sprzedaż punktów? Tylko problem byłby tym, że po czasie każdy miałby punkty a nie byłoby reklam gdzie wyświetlać. Trzeba by wprowadzić jakieś ratio. A na tym polegają wymiany linków winksmiley.jpg
ADeM
O ile dobrze zrozumiałem, to takich serwisów jest multum:
http://www.google.pl/search?hl=pl&sour...q=&gs_rfai=
Sam miałem okazję pracować przy tworzeniu jednego z tego typu projektów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.