Przejedzmy do mojego problemu.. posiadam bazę danych już gotową z którego korzysta inny skrypt niestety jest on napisany we flashu i nie potrafię wyjąć z niego żadnych formularzy czy gotowych kodów... a więc tak pisze formularz rejestracji lecz już na początku napotkałem na problemy ponieważ rejestracja tamtego skryptu korzysta z 2 tabelek a najgorsze dla mnie jest to ze pole id (auto incorect) przepisuje sie jakos do 2 tabeli client_id może na początek przedstawię struktury 2 tabelek :
x

y

a tu kod rejestracji :
<?php require('db.php'); { if ($_POST['password']==$_POST['password2']) { if ($ile==0) { $zapytanie= "INSERT INTO x(id, login, password, client_id) VALUES('','$konto','$password','')"; $zapytanie2= "INSERT INTO y(id, partner_id, createddate, price_list_id, imie, nazwisko, ulica, kod, miasto, telefon, komorka, email) VALUES('','null','null','','$imie','$nazwisko','$ulica','$kod','$miasto','$telefon','$komorka','$email')"; } else { } } } else{ ?> <html> <body> <h1>Dodaj nowego uzytkow nika</h1> <form action="register.php" method="post"> <strong>Nazwa konta:</strong><input name="konto" type="text" value="" /><br> <strong>Haslo:</strong><input name="password" type="password" value="" /><br> <strong>Powtorz haslo:</strong><input name="password2" type="password" value="" /><br> <strong>imie:</strong><input name="imie" type="text" value="" /><br> <strong>nazwisko:</strong><input name="nazwisko" type="text" value="" /><br> <strong>ulica:</strong><input name="ulica" type="text" value="" /><br> <strong>kod pocztowy:</strong><input name="kod" type="text" value="" /><br> <strong>miasto:</strong><input name="miasto" type="text" value="" /><br> <strong>telefon:</strong><input name="telefon" type="text" value="" /><br> <strong>telefon kom:</strong><input name="komorka" type="text" value="" /><br> <strong>email:</strong><input name="email" type="text" value="" /><br> <input type="submit" value="Zarejestruj" /> </form> </body> </html> <?php } ?>
Co zdążyłem zauważyć client_id z tabeli x = id z tabeli y ... zapytanie2 nie wykonuje żadnego insertu do tabeli co moze byc przyczyna ?
Z góry dzięki za podpowiedzi ....