Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Pierwszy Projekt!
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
kuboniek1
Mam takie male pytanko - dla mnie bardzo ważne.
Otoż jestem po książce , kursach i innych pierdołach , ale dalej nie wiem czy potrafie cos zrobic w PHP

I tu jest pies pogrzebany : jak mam sie sprawdzic?
Pisanie małych prostych skryptow juz mi sie znudziło.
Nie chce stac w miejscu tylko isc do przodu.

Co ty robiłes zeby nabrac praktyki? Bo ja nie mam w ogole pomyslu.

Pozdrawiam smile.gif
markonix
Mam parę pomysłów w głowie i brak czasu na ich realizacje aaevil.gif
Chcieć?
peter13135
Może własny skrypt forum czy cms ?
Ja pisałem forum. Wydaje mi się jednak że do tego potrzeba silnej woli, dużo czasu i jeszcze więcej piwa niż wiedzy.
kamaZ
Wymysl sobie jakas stronke - jakie funkcje powinna miec...
jakis prosty cms tam wprowadz - panel admina
nadanie uprawnien, jakis shoutbox itp
Aylard
Zacznij od bloga, potem go rozbuduj do cms'a aż w końcu dodasz własne forum.
Rid
Zachęcam ASP.net na c# ,ale to jest inna bajka,jeszcze parę książek więcej i więcej czasu poświęconego temu.

PS.Pomysł jest najważniejszy bez tego ani, rusz.
kill15
Cytat(peter13135 @ 17.04.2011, 14:04:49 ) *
Może własny skrypt forum czy cms ?
Ja pisałem forum. Wydaje mi się jednak że do tego potrzeba silnej woli, dużo czasu i jeszcze więcej piwa niż wiedzy.

Dokładnie piwo to podstawa pomoże Ci znacznie bardziej niż te wszystkie książki.

PS: Cóż ja mówię za młody jestem sad.gif
.radex
Zdaje się, że bardzo wielu PHP-owiczów zaczyna pisząc skrypt/mini-CMS pod własnego bloga, a później próbując go ulepszyć/rozbudować.

Niestety wielu początkujących programistów ma problem ze znalezieniem pomysłu na projekt. Cóż, tak to jest. Po prostu jak wpadniesz na jakiś pomysł albo się czymś zainspirujesz, spróbuj to zrealizować. A później naucz się czegoś więcej i ulepsz swój istniejący projekt, próbując zastosować tę wiedzę.

Pamiętam, że ja próbowałem zrobić dwie gry przeglądarkowe (inspirując się OGame i innymi pierdołami) — oba nie zostały nigdy dokończone, ale na pewno wiele się nauczyłem i było to po prostu przyjemne. Mam też projekt małego CMS-a/systemu blogowego, którego pierwsza wersja powstała może trzy lata temu (albo więcej) i który był przepisywany całkowicie od zera trzy albo cztery razy (a poszczególne części nawet więcej). Prawdopodobnie są znacznie kreatywniejsze sposoby na zdobywanie doświadczenia niż robienie z grubsza tego samego cztery razy, ale ja akurat takie miałem natchnienie i tak posiadłem znaczną część mojej wiedzy programistycznej.
glohard
[zmoderowane]

//EDIT
Zapraszam na forum mistrzów ciętej riposty, może tam zyskasz uznanie swoimi "celnymi" komentarzami.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.