Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Layout] Proszę o ocenę tylko layout'u
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Kujski
Witam

Proszę o ocenę laya dla gospodarstwa agroturystycznego. Chodzi mi głównie o ocenę wizualną, pierwsze wrażenie, kolorystykę ewentualne rozmieszczenie elementów.

LINK: www.kujski.eu/honoraty
konole
Jest OK, chociaż logo całkowicie nieczytelne. Z pierwszym wejrzeniem myślałem, że to Horyzonty, nie Honoraty. dry.gif
kuba32
Można by spróbować tą ramkę galerii wyciągnąć trochę w trzeci wymiar, do tego na dole w tych rysunkach chyba trochę za dużo elementów, do tego nie współgrają ze sobą i niektóre są jakby rozmazane inne znowu wyraziste, w "lasku choinek" coś jest nie tak.
Ogólnie jednak szablon prosty, przejrzysty, w porządku wink.gif
.radex
Ogólnie ładne wink.gif

Header — "honoraty" nie jest dostatecznie czytelne. "Odręczny" krój ogólnie jest ok, ale ten konkretny nie. Nie jest oczywiste, co tam jest napisane.

Blok ze zdjęciami — wygląda w porządku (choć nie wiem po kiego grzyba), ale gdybym miał 1280x800 (a to dość popularna rozdzielczość) to ucięte zostaje, to co najważniejsze — czyli bloki z ofertą. (obczaj: http://s2.ifotos.pl/img/Zrzut-ekr_hnepewp.png ) Swoją drogą: brzydki cień pod tym blokiem.

Bloki z ofertą — może być.

Blok poniżej — wygląda to tak sobie. btw. na przyszłość użyj albo http://lipsum.pl/ albo (jeszcze lepiej) rzeczywistego tekstu, który tam będzie.

Jeszcze niżej — pikselowate i przez to nieładne rysunki

Pod ostatnim blokiem — http://s2.ifotos.pl/img/Zrzut-ekr_hnepesx.png pozbądź się tego marginesu.

Daiquiri
Ode mnie standardowo lista:
[-] Kolorystyka. O ile ten nijaki brąz w tle jest względnie OK, to brakuje tutaj naprawdę żywego koloru przełamującego. Te kilka plam zielonego moim zdaniem nie spełnia tego zadania. Całość jest nieco szarobura, a nie tego się spodziewamy po gospodarstwie agroturystycznym.
[-] Dostosowanie do tematyki. Niestety, po usunięciu informacji o "gospodarstwie agroturystycznym" - nie wiedziałabym zupełnie o czym jest strona. A przecież masz bardzo wdzięczny temat na stronę smile.gif.
[-] Webusability. Mało widoczne menu, za duży header, logotyp na środku.
[-] Typografia - może to przez brak lorem ipsum.
[-] Stopka... układ tekstu, kreski i ten dziwaczny obrazek.

[+] Ogólnie rzecz biorąc jest estetyczne (pomijając stopkę).
[+] Jak zwykle plusik za działanie.

[~] Tak na marginesie, jak robisz gradient to spróbuj może go przeciągnąć ręcznie - wtedy pozbędziesz się tych widocznych przejść.

Swoją drogą, mógłbyś pokazać podstrony, bo chyba nie będą się pojawiały w układzie strony startowej?

Kujski
@.radex
Header będzie zmieniony na logo gospodarstwa - tutaj starałem się oddać mniej więcej styl czcionki.
Co do wielkości to na potrzeby pokazu u klienta jest to w rozdzielczości mojego komputera (1920x1080) po akceptacji będzie dopasowane do niższych.
Margines u mnie nie występuje na ff i ie, a jak zaznaczyłem jest to tylko testowy lay nie poddany weryfikacji kodu wink.gif ale dzięki za uwagę.

@Daiquiri
Stopkę dopracuje wink.gif jednak obrazka nie zmienię (no może troszkę przerzedzę).
O kolorze też myślałem aby był bardziej wyrazisty jednak nie wiem czy za bardzo nie odwróci uwagi smile.gif

Tematyka hmmm tutaj jest malutki problem, bo poza nazwą "gospodarstwo agroturystyczne" to miejsce nie ma z tym nic wspólnego. Nie znajdziemy tam zwierzątek itp., a luksusowy ośrodek wypoczynkowy usytuowany w pięknej okolicy, otoczony z każdej strony lasami.

Jeżeli chodzi o podstrony to pracuję nad tym wink.gif
Lion_87
Bardzo podoba mi sie stopka i w takim samym klimacie powinna być reszta strony ale... ogólnie ładnie,
knife
A mi się podoba !
8/10 takie nie codzienne wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.