Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Formy reklamy internetowej
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Lethys
Witam,

Mam do was nie codzienna prośbę.

Obecnie jestem w trakcie pisania pracy licencjackiej i w jednym z rozdziałów opisuje formy reklamy internetowej.

Potrzebuje przykładów (czyt. strony gdzie znajduje się taka reklama) podstawowych rodzajów reklam.

Codziennie widzi się mnóstwo reklamy a jak akurat jest potrzebna to nie mogę znaleźć biggrin.gif

Chodzi o:

banner tradycyjny (468x60 pikseli)
skyscraper (120x600 pikseli)
banner wśród tekstowy (Dostępne rozmiary to: 180x150, 300x250 oraz 336x280 pikseli)
billboard ((750*100 pikseli lub 620x100 pikseli)

reklama typu pop up (wyskakujące okienko)
reklama brandmark (wyskakujace okienko o danym ksztalcie np. batonik, portfel itp.)

Może znacie strony na których są obecnie te formy reklamy?
ixpack
Popularne demotywatory etc. BTW. Napisz w pracy, że pop-up działa "na odwrót" - Jak mnie to wpienia, gdy mi okienko wyskakuje i weź szukaj "x", aby to zamknąć. Kto w ogóle za to płaci?
Daiquiri
Aż tak konkretne rozmiary potrzebujesz?
Cytat(Lethys @ 10.05.2011, 10:26:09 ) *
banner wśród tekstowy (Dostępne rozmiary to: 180x150, 300x250 oraz 336x280 pikseli)
300x250 - Ads by Google, 300x250 (statyczny)

Inne znajdziesz np. tutaj, ale jaka reklama Ci się wyświetli tego nie wiem.

Lethys
Potrzebuje konkretnie te reklamy które wymieniłem.

Po prostu chcę dać w pracy przykłady po opisaniu danej reklamy.

Generalnie wyświetlona reklama nie ma znaczeia chodzi o typ. ( no oczywiście żeby nie było jakiegoś przedłużania pe^%%a czy co biggrin.gif )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.