Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak zaimplementować reakcję na akcję użytkownika
Forum PHP.pl > Forum > PHP
amii
Nie mam pomysłu jak takie działanie zrobić w PHP.

Konkretnie chodzi mi o auto-wypełniacz do formularzy, który po wpisaniu przez użytkownika danych przerzuci do następnej strony (pobranej z bazy danych, pliku lub tablicy w programie).
Myślałem o cURL ale to nie rozwiązuje problemu (co najwyżej może stanowić uzupełnienie) bo program nie będzie oczekiwał na reakcję usera.
markonix
Auto-complete (JS/jQuery) służy do podpowiadania słów na podstawie liter wpisywanych do input'a.
Ty chcesz aby nastąpiło przekierowanie KIEDY? Po wpisaniu coś w input, po wybraniu coś z listy podpowiedzi?
amii
Auto-complete akurat tutaj nie ma nic do rzeczy. Chodzi o to aby po wpisaniu danych do input-a skrypt kontynuował swoje działanie. Podam przykład skrypt ma się zalogować na 5 forach. Skrypt wizualizuje to użytkownikowi, użytkownik wpisuje loginy i hasła a skrypt (po wpisaniu danych przez usera) przeskakuje na kolejne fora.

Nikt nie wie ? A może w ogóle taka akcja jest niemożliwa do zaimplementowania w PHP ?
tabbi
Witam,

wystarczy chyba skopiować odpowiednio całego form i jak nie będzie większych zabezpieczeń to z naszej strony będziemy mogli się zalogować na forum.
amii
Hmm no nie bardzo, takie coś jak tabbi wspomniałeś to można cURL zrobić ale nie w tym problem.
Ten program ma być jak gdyby symulatorem multi - logowań czyli użytkownik wprowadza potrzebne dane a program załatwia resztę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.