Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Czy jest dostępny Manual php 5.3 do wydruku
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Darek1983
Potrzebuje manuala do php 5.3 który mógłbym wydrukować, na przykład w pdf.
Znalazłem tak w necie, ale z 2001 roku, a na php.net są tylko wersje w postaci stron, gdybym chciał ją wydrukować, nie będę się mógł w niej odnaleźć.
Chciałbym żeby taki manual papierowy, był podobny do tego który jest dostępny on-line.
?
blooregard
Cytat(Darek1983 @ 16.05.2011, 09:30:17 ) *
Potrzebuje manuala do php 5.3 który mógłbym wydrukować, na przykład w pdf.
Znalazłem tak w necie, ale z 2001 roku, a na php.net są tylko wersje w postaci stron, gdybym chciał ją wydrukować, nie będę się mógł w niej odnaleźć.
Chciałbym żeby taki manual papierowy, był podobny do tego który jest dostępny on-line.
?

Jedyne, co mi się kojarzy, to ten pdf:
http://www.zend.com/topics/PHP-5-3-Study-Guide-v1.pdf
ale jest to raczej taki "skrót" dla osób przygotowujących się do zdania certyfikatu ZCE, a nie tradycyjny podręcznik.

Darek1983
Dzięki, ale ten już mam, potrzebuje teraz coś, z czego będę się mógł uczyć, a w pociągu nie mam dostępu do kompa. Wolałbym druknąć manual, niż kupować książkę, bo myślę, że będzie najbliższy temu co jest wymagane do ZCE.
blooregard
Cytat(Darek1983 @ 16.05.2011, 09:49:15 ) *
Dzięki, ale ten już mam, potrzebuje teraz coś, z czego będę się mógł uczyć, a w pociągu nie mam dostępu do kompa. Wolałbym druknąć manual, niż kupować książkę, bo myślę, że będzie najbliższy temu co jest wymagane do ZCE.

Zdajesz sobie sprawę, ile stron miałby taki manual?

A czemu nie możesz korzystać z php.net?
markonix
Może jakiś program, który zapisuje stronę www na dysku?
Często mają jakieś limity w wersji darmowej, ale może coś znajdziesz.
Darek1983
Wersja z 2001 ma 1230 stron - faktycznie to dość dużo. Chciałbym wykorzystać czas gdy jadę do pracy na naukę, a wtedy nie mogę korzystać z php.net. Jeżeli nie ma możliwości na manuala w pdf, to pewnie będę musiał poszukać jakiejś książki. Może możesz coś polecić? - przygotowuję się do ZCE.
misqs.net
jest aplikacja na androida "php manual" co prawda konieczne jest połączenie do internetu przez wifi albo przez siec komórkową ale myślę że to dobra alternatywa smile.gif
blooregard
Cytat(Darek1983 @ 16.05.2011, 10:20:21 ) *
Wersja z 2001 ma 1230 stron - faktycznie to dość dużo. Chciałbym wykorzystać czas gdy jadę do pracy na naukę, a wtedy nie mogę korzystać z php.net. Jeżeli nie ma możliwości na manuala w pdf, to pewnie będę musiał poszukać jakiejś książki. Może możesz coś polecić? - przygotowuję się do ZCE.

No to skoro przygotowujesz się do ZCE, to ten manual, co Ci podałem w pierwszej odpowiedzi, ewentualnie drukuj sobie tylko to z php.net, z czym masz kłopoty i "ogarniaj " w drodze.

Drukowanie całości chyba jednak mija się z celem.
Książek o PHP jest masa, ale większość to podstawy na zasadzie "Twoja strona w PHP w 5 minut" itepe, szkoda pieniędzy.
zegarek84
co prawda nie pdf ale jeśli masz odpowiedni telefon to sobie ściągnij z manuala to:
http://www.php.net/download-docs.php
polecam z komentarzami...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.