Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Walidacja użytkownika
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
oczkers
Aktualnie mój skrypt weryfikuje cookies, sesję oraz ip (wraz z wykrywaniem proxy) użytkownika sprawdzając czy już z korzystał z pewnych funkcji portalu. Aby zabezpieczyć swój skrypt w jeszcze większym stopniu (mam dużo użytkowników omijających aktualne ograniczenia) chciałbym zmusić javascript do generowanie hashu z numeru seryjnego płyty głównej lub coś w tym stylu (niestety nie znam możliwości tego języka).
Gdybyście byli tak uprzejmi i podpowiedzieli mi czy możliwe jest wykonanie czegoś takiego.

Ewentualnie będę próbował generować hash z nagłówków wysyłanych przez przeglądarkę oraz początku adres IP (przy zmiennym bardzo często pierwsze 2/4 cyfry pozostają takie same).
northman
z tego co mi wiadomo wink.gif ...to model TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol) nie ma dojścia do warstwy fizycznej, przez co nie uzyskasz żadnych danych na temat nr-seryjnych płyt głównych nr mac itp...Chyba, że mówisz np. o sieci LAN.
google: OSI TCP/IP LAN
Adi32
To też będzie do pominięcia.

Myślę, że nie ma zabezpieczenia który nie byłby do ominięcia.
Sephirus
Przede wszystkim wszystko co masz w JS twoi userzy też mają w JS wink.gif więc nie tędy droga (nie mówiąc o awykonalności tego pomysłu ;P)

Może pobaw się w konfiguracje serwera wink.gif trochę regułek tu i tam i można im trochę życie utrudnić wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.