Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dodanie zmiennej do adresu bez utraty obecnej
Forum PHP.pl > Forum > PHP
switch301
Cześć.

Słuchajcie, mam problem. Otóż, potrzebowałem zrobić paginację 2 tabel na pewnej stronce, no i zrobiłem. Nie będę wklejał kodu bo jest cholernie długi a wydaję mi się że i tak niezbyt istotny. Problem natomiast jest taki, że po zmianie strony w tabeli, jest ona przekazywana do paska adresu za pomocą zmiennej $page.
Mam także zmienną $page1 która odpowiada za to samo w przypadku drugiej tabeli. Niestety zmienne się wykluczają, tzn. jeśli ustawię 5 stronę w pierwszej tabeli i otrzymam w pasku adresu

MyAPS.php?page=5

a następnie przestawię stronę drugiej tabeli na powiedzmy drugą to w pasku adresu otrzymam

MyAPS.php?page1=2

i zaowocuje to poza właściwym działaniem drugiej tabeli, powrotem pierwszej tabeli na pierwszą stronę.
Obecnie zmienne te dodają się do paska adresu za pomocą mniej więcej czegoś takiego:

$pagination.= "<a href=\"$targetpage?page=$counter\"> $counter </a>"

i powiedzcie mi proszę co powinienem zrobić by po przerzuceniu page na 2 a następnie page1 na 3 zamiast

MyAPS.php?page1=3

otrzymać link

MyAPS.php?page=2&&page1=3
(bo chyba taka jest poprawna konstrukcja przy 2 zmiennych)

Z góry dzięki, pozdro!
zbig
Witam!

Pierwszy paginator
  1. $pagination.= '<a href="'.$targetpage.'?page='.$counter;
  2. $pagination.= isset($_GET["page1"])?'&page1='.$_GET["page1"]:'';
  3. $pagination.='">'. $counter .'</a>';

i analogicznie drugi

1. $pagination.= '<a href="'.$targetpage.'?page1='.$counter;
  2. $pagination.= isset($_GET["page"])?'&page='.$_GET["page"]:'';
  3. $pagination.='">'. $counter .'</a>';

Mysle, ze o to ci chodzi

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.