Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: _POST i _GET - problem z przekazywaniem zmiennych
Forum PHP.pl > Forum > PHP
loko87
Nie wiem, za bardzo czemu nie działa jak należy:

1. $zawartosc= '';
  2. if (strstr('klient',$_GET['klasa'])) {$zawartosc.='<form action="usun_potw.php?klasa='.$_GET['klasa'].'&id_klient='.$_GET['id_klient'].' method="post">';}
  3. else if (strstr('kredyt',$_GET['klasa'])) {$zawartosc.='<form action="usun_potw.php?klasa='.$_GET['klasa'].'&id_kredyt='.$_GET['id_kredyt'].' method="post">';}
  4. else if (strstr('skladka',$_GET['klasa'])) {$zawartosc.='<form action="usun_potw.php?klasa='.$_GET['klasa'].'&id_skladka='.$_GET['id_skladka'].' method="post">';}
  5. else if (strstr('odsetki',$_GET['klasa'])) {$zawartosc.='<form action="usun_potw.php?klasa='.$_GET['klasa'].'&id_odsetki='.$_GET['id_odsetki'].' method="post">';}
  6.  
  7. $zawartosc.='
  8. <input type="radio" name=potwierdz_usun value="tak"> Tak<br>
  9. <input type="radio" name=potwierdz_usun value="nie" checked> Nie <br>
  10. <input type="submit" value="Zatwierdź" />
  11. </form>';

Debugger na stronie np usun_potw.php?klasa=kredyt&id_kredyt=5 (linki generowane sa prawidłowo) pokazuje w tablicy _GET jedynie zmienną 'potwierdz_usun' (tablica _POST jest pusta!). W czym jest problem? Nie można przekazywać zmiennych dwoma metodami jednocześnie? czy coś innego?

Przykładowa wartość zmiennej $zawartosc w debuggerze:

1. <form action="usun_potw.php?klasa=odsetki&id_odsetki=8 method="post">
  2. <input type="radio" name=potwierdz_usun value="tak"> Tak<br>
  3. <input type="radio" name=potwierdz_usun value="nie" checked> Nie <br>
  4. <input type="submit" value="ZatwierdĹş" />
  5. </form>

Z góry dziękuje za pomoc

EDIT:
nie wiem czy to istotne, ale na tą strone również przekierowuje formularz zwracający takie same wartosci zmiennych $_GET['klasa'] i $_GET['id_xxxxxx'] (co mozna w sumie wywnioskowac z kodu ;P)
cycofiasz
Można jednocześnie GET i POST. Popraw cudzysłowie żeby były zgodne ze standardami
loko87
Dzięki - głupi błąd a nie mogłem go znaleźc smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.