Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak opsiać zlecenie wykonania layout'u
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
lukaswoj
Witam

Chciałbym sie poradzić was co powinienem zawrzeć w ogłoszeniu, za pomocą którego chciałbym znaleźć wykonawcę layout'u - szaty graficznej do przyszłego projektu.

Chodzi i o konkretne informacje jakie powinienem podać. W tej chwili przychodzi mi na myśl: preferowana rozdzielczość, wylistowanie elementów wizulanych występujących w projekcie (np ramka nowości, okienka z komunikatami, ...).

Proszę o pomoc lub ew. wskazanie mi np forum, które dla grafików jest czymś czym forum.php.pl dla programistów php (myślę, że na takim forum na podsatwie już istniejących ogłoszeń będe w stanie sam sobie odpowiedzieć na moje pytanie smile.gif)

pozdrawiam
Seth
Ja bym zaczal od przedstawienia tematu strony. Czym ma sie ona charakteryzowac. Dla kogo ma ona byc. Jakie wymagania/oczekiwania ma spelniac.

Nastepnie sprecyzowac jaki ma miec styl - wortal/blog/portfolio etc.

Czy strona ma byc "oparta o %" czy moze miec staly rozmiar, a jezeli tak to trzeba sie zdecydowac na pozycje: lewa/srodek/prawa.

Podac wszystkich elementy, ktore chcesz miec na stronie, wyszczegolniajac te, ktore sa najwazniejsze tak aby w rozplanowaniu tresci byly najbardziej widoczne.
Zaznaczyc takze elementy dynamiczne, ktore moga sie zmienic (np. sondy - ukrywanie/pokazywanie ich) oraz jak ma wygladac menu.

Ilosc grafiki na stronie.

Kolorystyka.

Wielkosc i kroj tekstu.

Czy strona ma miec na innych podstronach zmienione rozplanowanie tak aby np przedstawic w innej formie arty, anizeli na stronie glownej. Jezeli tak to podac stale elementy wystepujace na innych podstronach.

Mozesz tez napisac czego nie chcesz miec podajac linki do przykladowych stron.

A o reszte sam grafik powinien sie wypytac.
lukaswoj
Dzieki za wskazówki, napewno się przydadzą.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.