Witam
Postanowilem troche poszerzyc swoja wiedze i pomyslalem o ksiazce, mimo, ze nigdy nie bralem tego pod uwage i uczylem sie z internetu, to byc moze znajde cos ciekawego wlasnie w takim zrodle.
Powiedzmy, ze zagadnienia poruszone w kursie php webmade.org nie stanowia dla mnie problemu, rozumiem, znam i uzywam obiektowki - czyli w sumie czyste klepanie mam opanowane.
Zastanawiam sie w jakim kierunku moglbym pojsc - nauczyc sie obslugi jakiegos frameworka, poogladac rozne cms'y, seo, moze jakis inny jezyk, obsluga serwera, sieci?
Myslalem tez o flashu, ale z tego co sie zorientowalem, to jedynym slusznym narzedziem do tego jest aplikacja adobe.
webdice
11.10.2011, 10:55:09
PHP5. Obiekty, wzorce, narzędziaPHP5. Zaawansowane programowanieZ naciskiem na tą pierwsza. Co do samego flasha, dobrze bym się zastanowił na Twoim miejscu. Możliwości HTML5 są coraz większe.
Chyba jasne, że najlepiej brać najnowsze wydanie, głównie dlatego że przez te kilka lat sporo zmieniło się w działaniu PHP.
Także wydanie 3 będzie okej.
webdice
12.10.2011, 13:42:49
Cytat(Gabrielx @ 12.10.2011, 14:11:13 )

A jak z wydaniem III? (...)
Nie wiedziałem że się pojawiło. Jak napisał ~Yhy, najlepiej kupić najnowsze.
Vhaeraun
16.10.2011, 12:16:58
Sam właśnie czytam 3-cie wydanie i rzeczywiście bardzo fajna książka. Autor skupia się już na wersji 5.3 chociaż wspomina również, jak poprzednie wersje się różnią od aktualnej, opisany jest też pyrus (ogólnie to jestem w połowie, więc nie wiem co jeszcze nowego będzie dalej).