Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zdalny upload na youtube
Forum PHP.pl > Forum > PHP
chomiczek
Mam taki problem, potrzebuje umożliwić userom możliwość wrzucania filmików na mój serwer.
Początkowo planowałem użyć uploadify i zezwolić userom w ten sposób wrzucać filmy, ale trochę kicha, bo domyślnie filmy mają być na moim kanale na youtube..
i tak sobie wymyśliłem czy np. skorzystanie z CURL'a pozwoliłoby poradzić sobie z problemem?
Ewentualnie jaki inny pomysł byście mieli? A może gdzieś widzieliście takie rozwiązanie?

Podanie dostępu do konta na YT nie wchodzi w grę.
tehaha
skorzystaj z youtube API
k_@_m_i_l
Wykorzystaj bibliotekę Zend-a Gdata
Sam ją integrowałem z joomlą i wszystko działało bardzo fajnie i sprawnie.
Sam proces uploadu do Youtube masz opisany dokładnie tutaj: http://framework.zend.com/manual/en/zend.g...youtube.uploads
chomiczek
tylko jak dobrze rozumie potrzebuje zainstalować na serwerze zend framework, a tutaj kilka problemów: nigdy na nim nie pracowałem, serwis jest na wirtualu i pewnie nie mozliwa będzie instalacja zend'a
soszin
k_@_m_i_l Czy byłbys w stanie powiedzieć jak tego użyc ? chodzi o dodanie bibliteki zend Gdata oraz autoryzacje....
Greg0
Podejrzewam że jest to po prostu zwykła Klasa/kilka Klas, a do uzycia wcale nie trzeba frameworka
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.