otóż mam problem z przesłaniem danych do formularza przy zaznaczonym polu checkbox. Jestem świeży w php więc jakby dało rade jakąś podpowiedź bądź sprostowanie bo pewnie popełniam jakiś błąd merytoryczny. Do tej pory skleiłem:
plik users.php (ma za zadanie wczytac wszystkich userów dodatkowo przy każdym checkbox wraz z trzema buttonami, usuwanie i dodawanie userów działa bez problemu jednak przy edycji coś nie gra, sądzę że jest to problem z przesłaniem danych do pliku user_edit.php

users:
$sql="SELECT * FROM users order by id asc"; $result=mysql_query($sql); $count=mysql_num_rows($result); ?> <center> <table width="400" border="0" cellspacing="1" cellpadding="0"> <tr> <td><form name="form1" method="post" action=""> <table width="400" border="0" cellpadding="3" cellspacing="1" bgcolor="#FFFFFF"> <tr> <td align="center" bgcolor="#FFFFFF">#</td> <td align="center" bgcolor="#FFFFFF"><strong>Login</strong></td> <td align="center" bgcolor="#FFFFFF"><strong>Imie</strong></td> <td align="center" bgcolor="#FFFFFF"><strong>Nazwisko</strong></td> </tr> <?php ?> <tr> <td align="center" bgcolor="#FFFFFF"><input name="checkbox[]" type="checkbox" id="checkbox[]" value="<?php echo $rows['id']; ?>"></td> </tr> <?php } ?> <tr> <td colspan="5" align="center" bgcolor="#FFFFFF"> <input name="add" type="button" id="add" value="Dodaj" onClick="parent.location.href='indeks.php?page=user_add'" /> <input name="delete" type="submit" id="delete" value="Usun"> <input name="edit" type="button" id="edit" value="Edytuj" onClick="parent.location.href='user_edit.php'" /></td> </tr> <?php // Check if delete button active, start this $checkbox=$_POST['checkbox']; if($_POST['delete']){ for($i=0;$i<$count;$i++){ $del_id = $checkbox[$i]; $sql = "DELETE FROM users WHERE id='$del_id'"; } // if successful redirect to delete_multiple.php if($result){ } } ?> </table> </form> </td> </tr> </table>
oraz user_edit.php:
<?php include("config.php"); // Check if delete button active, start this $checkbox=$_GET['checkbox']; if($_POST['edit']){ for($i=0;$i<$count;$i++){ $edit_id = $checkbox[$i]; $sql = "SELECT * FROM users WHERE id='$edit_id'"; } } ?>
... i dalej tabela w którą ma wczytyc się wybrany rekord.
Proszę o pomoc i jakieś wskazówki...