Cytat(adbacz @ 20.12.2011, 10:44:07 )

Co do nazewnictwa - poczytaj troszkę sobie, np klasy się piszę wszystko wielką literą (przynajmniej powinno - taka umowna zasada): NazwaMojejKlasy a metod od małej: mojaPierwszaMetoda().
I na prawdę rozważ użycie jakiegoś FW. Jeśli masz wystarczająco dużo czasu i chęci, to nawet zalecam - przyda sie na pewno na przyszłość, a nauka FW, jeśli Ci dobrze wchodzi nauka do głowy to mniej niż miesiąc i będziesz znał troszkę więcej niż podstawy - aczkolwiek zależy to od złożoności FW bo nie warto porównywać szybkości nauki CodeIgnitera do Symfony2.
Ja naprawdę przepraszam za offtopic ale:
Może jeszcze musi pisać dokładnie na 2 spację wcięcią i nazywać foldery w projekcie wg. ściścle określonych zasad. Ludzie nie dajmy sie zwariować. To tak samo jak z frameworkiem MVC/H. To jest tylko szablon który określa jakąś idee tworzenia kodu której możesz (nie musisz) się trzymać. Mój własny FW nie trzyma się standardu MVC w wielu miejscach. I co z tego ? Ano nic, jeżeli miałem implementowac coś co tylko zagmatwało by kod w imie idei utrzymania zasady MVC to nie miało to sensu, strzał w stope dla wydajności i czytelności kodu w imie czego ? Szablonu ?
A wracając do tematu (poniosło mnie troszkę), co za różnica czy napiszę:
OtoMojaKlasa
_OtoMojaKlasa
Oto_Moja_Klasa
oto_moja_klasa
OTO_MOJA_KLASA
etc. etc.
Więcej wariantów nie chce mi się wymyślać.
EDIT:
Co do przekazywania parametrów do kontrolerów, ludzie często tworzą struktury typu $_REQUEST_PARAMETERS i tam je trzymają, przyjmuje się także że raczej nie operuje sie w kontrolerze na $_GET i $_POST. Choć to bez różnicy tak po prawdzie. To tak samo jak z opisywaniem absolutnie każdej klasy w settery i 'get'y, otrzymujemy odrobine przyjaźniejsza składnie kodu w zamian za kolejne spadki wydajności (nikłe ale zawsze) już o redudancji kodu nie wspomne, bo przecież w czym lepsze jest:
$class->set("name","adam");
od
$class->name = "adam";