Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jquery jaką wybrać?
Forum PHP.pl > Inne > Książki
xxdrago
Witam, planuje kupić książkę o jquery, możecie mi doradzić jakaś książkę wybrać?
wookieb
Dokumentacja?
lobopol
Zdecydowanie tylko i wyłącznie dokumentacja, jest po prostu świetna.
Riggs
Również polecam dokumentację, jest tam sporo przykładów które pozwolą Ci zrozumieć jQuery. A książki które widziałem to generalnie streszczenie dokumentacji.
adolek17
Widziałem trochę książek o jQuery i potwierdzam, że są słabe przy dokumentacji. Jak kolega wyżej wspomniał, marne streszczenie.
by_ikar
Właściwie to posiadam książkę o jquery 1.3 wprowadzenie, plus jeszcze jakąś, ale nie konkretnie o jquery ale również są tam nawiązania do jquery i szczerze powiedziawszy kurzą się na półce, bo średnio są przydatne. Najwięcej info jest w dokumentacji, masz opis plus przykłady oraz dodatkowo masz komentarze. Już nie wspomnę o blogach które całkiem dobrze opisują jquery, polecam ci: http://ferrante.pl/frontend/javascript/jquery-to-latwe-1/ króciutka lektura, szybko się czyta, dobre przykłady, akurat nie jakieś abstrakcyjne tylko takie które się przydadzą w przyszłości. Jak będzie ci mało to potem dokumentacja i jazda z koksem, jak to mówią wink.gif
PlayKiller
Jeśli chodzi o książki i nie znasz kompletnie jQuery (nie mowa tutaj o podstawach typu hello world), to polecam książkę: "jQuery. Poradnik programisty" Włodzimierza Gajdy. Myślę, że książka jest warta swojej ceny. Znajdziesz ją na helion.pl
ShadowD
"jQuery. Poradnik programisty" Włodzimierza Gajdy

Jeeaa, jedyna książka jaką o jq można kupić i być zadowolonym w moim mniemaniu, zaczyna od podstaw przez wszystko co potrzebne - taki wstęp po polsku do dokumentacji. Js trzeba ofc minimalnie znać, ale na prawdę na niskim poziomie, a bez jq nie wyobrażam sobie pracy. ;-)
piotrooo89
Jeśli to niekoniecznie musi być po polsku to polecam: jQuery: Novice to Ninja naprawdę ja wyniosłem bardzo dużo z jej lektury, dużo przykładów, naprawdę polecam.
gecior
Cytat(PlayKiller @ 29.12.2011, 01:41:45 ) *
Jeśli chodzi o książki i nie znasz kompletnie jQuery (nie mowa tutaj o podstawach typu hello world), to polecam książkę: "jQuery. Poradnik programisty" Włodzimierza Gajdy. Myślę, że książka jest warta swojej ceny. Znajdziesz ją na helion.pl

skusiłem się na tą książkę i jest całkiem spoko. dotyczy totalnych podstaw, ale dzięki dużej ilości ćwiczeń szybko się ogarnia temat.
lobopol
O wiele lepiej wyszedłbyś na dokumentacji + np. http://www.codecademy.com/tracks/jquery
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.