Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Netbeans/Visual studio - rozmiar przycisku code folding
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Orzeszekk
Czy ktos wie jak we wspomnianych dwoch edytorach powiekszyc ten przycisk-plusik pojawiajacy sie podczas uzywania code folding/outlining?

chodzi o to ze ten przycisk jest za maly i troche meczace jest trafianie w niego zeby sobie zwinac lub rozwinac kod.
erix
Jeszcze nie widziałem edytora, który by pozwalał na coś takiego...
Orzeszekk
no i to jest ból. jak sie w koncu przekonalem do code foldingu to zaczal mnie denerwowac ten mikroprzycisk.

co do netbeansa nie mialem za duzych nadzieji, ale myslalem ze w vs moze jest gdzies opcja theme o ktorej nie wiem.
batman
@Orzeszekk
Od tego są skróty klawiaturowe. Machanie myszką po ekranie nie jest zbyt szybkie.
Orzeszekk
no ale skrót zwija lub rozwija wszystkie na raz.
batman
Nie wiem jak Netbeans, ale VS zwija/rozwija tylko bieżący kod. Jeśli kursor znajduje się między klamrami metody, to zwinie/rozwinie metodę, jeśli znajduje się w komentarzu to zwinie/rozwinie komentarz, itd, nie ruszając innych zwiniętych/rozwiniętych elementów kodu.
Orzeszekk
Nie zauwazylem takiego zachowania.

A skoro juz jestesmy przy takich czasoumilaczach...

patrze sie na swój test jednostkowy w C#

1. [TestMethod]
  2. public void TestCrawleraKtóryZaczynaOdRozległegoPolaMającegoZeroMinWPobliżu ()
  3. {
  4. var saperModel = GetSaperModelForTests ();
  5. VerifyClickOnNoMineWithNoMinesAroundAndLargeNoMinesSpaceAround ( saperModel );
  6.  
  7. }
  8.  
  9. [TestMethod]
  10. public void TestCrawleraKtóryZaczynaOdPojedynczegoPolaMającegoWokółMiny ()
  11. {
  12. var saperModel = GetSaperModelForTests ();
  13. VerifyClickOnNoMineFieldWithMinesAround ( saperModel );
  14. }

gdyby tak znaleźć plugin który w nazwach camelCase wstawiał półspację (węższą niż zwykła) która nie znajdowałaby się jednak w tekscie - tylko żeby była widoczna dla mnie aby łatwiej czytać długie nazwy... smile.gif
IceManSpy
Serio masz takie nazwy funkcji? o.O
Orzeszekk
Cytat(IceManSpy @ 4.01.2012, 23:05:15 ) *
Serio masz takie nazwy funkcji? o.O

Nie jest piekna ale dokladnie opisuje to co robi. To akurat są nazwy testów jednostkowych ktore jak sa po polsku to dobrze wygladaja w tabelkach z testami.

a ty jakbys to zapisal? moze czegos sie naucze od ciebie biggrin.gif
batman
@Orzeszekk
Sprawdź NuGet, może znajdziesz paczkę, która Ci pomoże.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.