Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: bezczelność wydawnictwa Software
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
erix
Gdyby to był pierwszy raz, to bym podarował.

Ale nie dość, że ponoć szanujące się wydawnictwo szuka jeleni (ostatnio na pańszczyznę poszukiwali "redaktorów"), to jeszcze wysyłają w formie masówki.

Gdyby ktoś miał jakiekolwiek wątpliwości, czy podejmować jakąkolwiek współpracę z tym wydawnictwem.

Sabistik
Też to dostałem. Ładnie odpisałeś smile.gif

Pozdrawiam.
phpion
Ja również doznałem zaszczytu otrzymania tej wiadomości. Odpisałem babeczce co o tym myślę, ale pominąłem pozostałych odbiorców (~erix się nie cackał hehe).
batman
A ja grzecznie zapytałem o wynagrodzenie i o mało nie udławiłem się herbatą czytając odpowiedź smile.gif
erix
Cytat
Droga Pani Marto, proszę przekazać redaktorowi naczelnemu, że jeśli (piszę w swoim imieniu, list adresowany do wszystkich) redakcja, w której pismach reklamują się wielkie korporacje wydające na reklamę po kilka tysięcy złotych, szuka jelenia, który zapewni treść między bannerami, to proszę o wykasowanie mojego adresu e-mail z Państwa baz danych, ponieważ NIE ŻYCZĘ sobie otrzymywania więcej tego typu korespondencji, chyba że będzie skierowana *bezpośrednio* do mnie i z jakimiś konkretami (czyt: za odpowiednie wynagrodzenie).

Wiedzą za free dzielę się na forach oraz w dzienniku. Pańszczyzny na rzecz wydawnictwa odrabiał nie będę, w dodatku które nie traktuje osób poważnie. To nie pierwsza „propozycja” z Państwa strony i nadal nie wyciągnęliście wniosków.

A chciałbym zwrócić uwagę, że reprezentuje Pani wydawnictwo, nie siebie.

Odpowiedź dla mnie jest jednoznaczna:

Cytat
Bardzo przepraszam za zaistniałą sytuację. Oczywiście wykazujemy Pana email z bazy.

Czyli jednak szukają jelenia. biggrin.gif

Cytat
(~erix się nie cackał hehe).

Może nie wszyscy wiedzą, że to nie pierwsze polowanie na jelenia.

Cytat
o mało nie udławiłem się herbatą czytając odpowiedź

Pokaż. biggrin.gif
phpion
No i co Ci odpisali? smile.gif

PS: Udławić można się kanapką, a herbatą można się zachłysnąć - no chyba, że jadłeś mrożoną herbatę albo same saszetki wink.gif
batman
Cytat(erix @ 9.01.2012, 16:03:01 ) *
Pokaż. biggrin.gif

Proszę smile.gif

Cytat
In return for writing an article, we offer you the commercial in the magazine, free access to the edition,
the possibility to advertise yourself as an expert in PHP programming. The authors who will write more than one article
for the magazine we offer a subscription of the magazine for one year.

Cytat(phpion @ 9.01.2012, 16:03:55 ) *
PS: Udławić można się kanapką, a herbatą można się zachłysnąć - no chyba, że jadłeś mrożoną herbatę albo same saszetki wink.gif

Zassałem torebkę od herbaty razem z łyżeczką smile.gif
phpion
Nie no, wynagrodzenie faktycznie zacne. Nic tylko siadać i pisać. O ich akcjach słyszałem już jakiś czas temu, kilkukrotnie mnie też nawiedzali mailem - że też nadal im się chce szukać naiwniaka?
erix
Chce się, bo przecież trzeba w gazecie mieć jeszcze coś prócz reklam. tongue.gif
nospor
Cytat
że też nadal im się chce szukać naiwniaka
Widać, że po takich akcjach znajdują takich, skoro ciągle to rozsyłają. Jakby nie znajdowali to by po dziesiątej próbie dali sobie spokój, a ci ślą i ślą....
erix
Oj, patrząc na odpowiedzi osób zza granicy, to z wydawnictwa Software już chyba żadnego maila nie przeczytają... biggrin.gif
kwiateusz
Noo, też mi się podoba ta lista dyskusyjna która mimowolnie powstała biggrin.gif
Spawnm
Też to dostałem ale na priva gl, co zabawne w profilu miałem wpisane właściciel phpmagazyn.pl haha.gif
Ciekawe czemu postanowili wrócić do php.
erix
Znowu na forum ktoś od nich spamował.

Zdziwili się pewnie moim telefonem... tongue.gif
Omni
Teraz na SEO atakują - trochę sobie z "babeczką" pogadałem

Jak to się mówi jelenie zawsze się znajdą
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.