Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Niepoprawne wyświetlanie stron. Czegoś mi brakuje?
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
woland
Witam,
od jakiegoś czasu niektóre serwisy internetowe po prostu nie wyglądają w mojej przeglądarce. Wszystko jest rozjechane i uproszczone jakby w notatniku pisane.
a wyglada to tak:
http://tnij.org/peyb
a powinno wygladac tak:
http://tnij.org/pex9

problem dotyczy nie tylko tej strony, ale również np portalu rozklady.com.pl . Najdziwniejsze jest to, że czasem wszystko jest OK a czasem tekst jest właśnie taki rozlazły i nie ma tu żadnej zależności w stylu że zaraz po włączeniu komputera działa a pozniej nie, albo po włączeniu jakiejs aplikacji nie działa przynajmniej ja nie zauważyłem. Dla zobrazowania: napisalem ten watek bo mi własnie rozklady.com.pl nie działały w ten sam sposob a teraz już hulają jak złoto.

dla mnie wyglada to jakby serwis bazował na jakims języku a moja przegladarka tego nie ogarnia np przez brak wtyczki. moge sie mylić bo kompletnie się nie znam, a już zupelnie nie wiem jak ten problem rozwiazać :/

a zupelnie przed chwilą dokonałem odkrycia kiedy wszedłem w narzędzie "konsola www" w firefoxie ze na kazdej ze stron które się sypią pokazują się błędy:
"jQuery is not defined"
"illegal character"
"$ is not defined"
albo wszystkie albo pojedyńczo.
moze coś Wam to podpowie

Będę wdzeiczny za pomoc wink.gif
pozdr
Kostek.88
Ewidentnie wskazuje na jakieś błędy w JS, ale z tego co piszesz, wnioskuję, że strony są w porządku. Z doświadczenia wiem, że niektóre dodatki intalowane do FF, Chrome, czy to Opery, wywołują czasem dziwne zachowanie przeglądarki. Mnie np. nie chciała się usuwać sesja poprawnie przy wylogowywaniu na przeglądarce Firefox, do momentu aż wyłączyłem HTML Validator... radzę wyłączyć dodatki, zwłaszcza... właśnie Adblock... nie blokuje Ci nic Javascriptu? Upewnij się jak to jest, Adblock potrafi namieszać, mnie kiedyś zablokował parę skryptów...
woland
wszystkie dodatki mam wyłączone. przypominam sobie ze ostatnio wyłączałem jakies wtyczki ale nie pamietam które i nie wiem czy to nie od tego przypadkiem... a włączyć się ich nie da bo one chyba znikają z listy, albo same się z powrotem włączyły bo wszystko mam włączone.
w jakim języku są pisane te strony albo jakich aplikacji używają (czy jak to się nazywa)? Może coś powinienem doinstalować. zaktualizowalem flasha i jave i dalej to samo.
Dodam jeszcze ze w internet explorerze wszystko działa poprawnie.
Kostek.88
A nie wyłączałeś JS w Firefox w opcjach? Ew. zrób kopię zapasową zakładek z FF, usuń doszczętnie przeglądarkę i zainstaluj od nowa...

EDIT: w zasadzie z tym wyłączonym JS to mało możliwe, bo przypomniało mi się, że ta sama strona raz Ci działała, a raz nie. Wypisz wszystkie dodatki i wtyczki, które masz. Jak wcześniej wspomniałem, FireBug mówi o problemach z inicjalizajcą jQuery, a jest to bliblioteka JavaScript. Poza tym nie otwierają mi się te linki z Twoimi screenami...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.