Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: monitor plug and play
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
marcio
Czesc podlaczylem sobie do netbook-a monitor lcd sony i o ile dzialal po pierwszym podlaczeniu rewelacyjnie to teraz po restarcie kompa mam "mrowienie" na ekranie.

Zmienialem juz rodzielczosc i odswierzanie monitora.
Probowalem tez w samych ustawieniach monitora ale tez nic nie dalo.
Sterownikow do karty nie ma nowych ani zadnej aktualizaji.

Czy ktos wie jak poprawnie ustawic taki monitor?
Jabol
Podociskaj złącza.
marcio
Tak to jest wlasnie problem kabli zorientowalem sie gdy przez przypadek pociaglem kabel i obraz byl jeszcze gorszy, teraz kabel podlaczylem od nowa jest lepiej ale nie tak jak powinno byc.
prowseed
"pociągnąłeś" nie "pociągłeś" ; )

Pożycz sobie od kolegi taki kabel i podłącz na cudzym- bedziesz wiedział, czy to wina wtyki, czy samego kabla/złączki.
marcio
Cytat(prowseed @ 1.03.2012, 02:52:58 ) *
"pociągnąłeś" nie "pociągłeś" ; )

Pożycz sobie od kolegi taki kabel i podłącz na cudzym- bedziesz wiedział, czy to wina wtyki, czy samego kabla/złączki.

Thx za korekte i sry!

Ogolnie tez tak wlasnie zrobie pozycze kabel od dziewczyny, ale wydaje mi sie ze to wina kabla, spruboje tez podlaczyc kompa do tv i zobacze czy tez jest mrowienie.
thek
Ja bym jeszcze sprawdził same gniazda. Niedawno miałem problem z TV przy podpinaniu do laptopa. Prawdopodobnie jedno ze złączy HDMI jest lekko walnięte. Ten sam kabel kombinowany na mase sposobów, przedmuchiwanie złącz, kabla itp... Na jednym złaczu obraz "skacze", na innym działa idealnie. Sprawdź więc czy jest to faktycznie wina kabla. Może się okazać, że złącze monitora jest jakoś zasyfione lub lekko uszkodzone.
marcio
Ok dzieki wszystkim jutro zalatwie sobie kabel i sprawdze kabel i lacze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.