Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pogłębianie wiedzy projektowanie i cięcie xhtml/css
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Helid
Jakie źródła wiedzy (mogą być płatne) polecacie do doskonalenia jej z zakresu projektowania grafiki na strony internetowe oraz cięcia do xhtml/css?
!*!
google.com i wszystkie zapytania z tym związane, dużo jest tutoriali, przykładów oraz blogów (lub nawet ebooków).
Helid
Nie szukam tutoriali, tylko profesjonalnych porad. Nie chce być niemiły ale po co by było to forum skoro wszystko można znaleźć w google w 2 minuty? Sprawdzenie wartości merytorycznej takich serwisów zajmie o wiele więcej czasu, a wypróbowanie abonamentu w większości już chyba w ogóle mija się z celem. Na myśli mam serwisy ala net.tutsplus.com czy też książki.
Daiquiri
Pytanie czy interesuje Cię webusability czy np. praktyczna obsługa programu graficznego? Trendy widać podczas przeglądania galerii, chociażby digart.pl czy deviantART.com. Uważam, że dobrymi źródłami wiedzy o trendach, nowinkach i najnowszych technikach są magazyny takie jak smashingmagazine.
!*!
Nie ma uniwersalnych baz na dany temat, jak zrobić tak i tak aby być cool. Musisz być kreatywny, śledzić trend na forach graficznych czy serwisach do tego stworzonych, polecam http://dribbble.com/ wszytko też zależy od warsztatu jakim dysponujesz, bo możesz być wyśmienitym grafikiem komputerowym, ale na paincie raczej nie zajedziesz daleko.I co rozumiesz przez profesjonalną poradę? Przeglądałem kilka pozycji w księgarni swego czasu i nawet te które mają w sobie "profesjonalne" w tytule, pokazuję maksimum podstaw. Opisy na blogach grafików, to tutoriale, więc.. Wymieniony smashingmagazine był dobry kilka lat temu, za bardzo poszli w komercje i powielają co jakiś czas te same kotlety, mało jest już "pokaż mi jak to zrobić", a więcej "zobacz jak już ktoś to zrobił".
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.