Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Maksymalna ilość zmiennych POST
Forum PHP.pl > Forum > PHP
miseczka
Witam,
Jaka jest maksymalna ilość zmiennych POST? I czy da się ją zwiększyć? Stworzyłem spory formularz 33 * x pol tekstowych do wprowadzenia. Gdy x osiaga wartosc 31 (ilość zmiennych 1023) ostatnie zmienne nie są przekazywane. Istnieje możliwość zwięszenia tej liczby?
gothye
zajrzyj do php.ini ,znajdziesz ta odpowiedzi na wszystkie pytania
miseczka
Chodzi o zmienną post_max_size? Podwoiiłem jej wartość jednak nic to nie dało. Poza tym grzebanie w konfigu serwera odpada bo to jest skrypt uruchamiany na darmowych hostingach www.
tehaha
post_max_size to maksymalny rozmiar danych. Ty musisz znaleźć post.max_vars, ale wątpię żebyś na darmowym hostingu mógł cokolwiek zmieniać, bo zmiana configu z poziomu php zapewne jest zablokowana. Więc lepiej podziel to jakoś logicznie, albo pogrupuj, bo przecież niemożliwe żeby użytkownik potrzebował jednorazowo 1000 pól do uzupełnienia.
miseczka
Czy oby na pewno chodzi o suhosin.post.max_vars? Jej standardowa wartość to 1000 co by się zgadzało ale po zmianie na 2000 (zmiana udana co potwierdza phpinfo()) nadal mogę wysłać tylko 1000 zmiennych.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.