Cześć,

Od ~2 lat pracuję w Notepad++. Jak dla mnie program idealny, niestety ma jedną wadę, a mianowicie zawija wiersze nie tak jak bym tego chciał.

- Nie podoba mi się pozioma linia, która powstaje w przypadku kliknięcia w lewy kwadrat przy wierszu "-". Taka krecha przeszkadza i psuje czytelność kodu, a przecież o to chodzi w zawijaniu.
- Przeszkadza mi, że zawijany kod ma znacznik otwierający, a brak zamykającego. To też wygląda nieładnie.
- Nie podoba mi się, że znacznik zawijania kodu znajduje się w miejscu liczby kolejnej wiersza (po lewej stronie). W opcji "ukryj zaznaczone wiersze" pojawiają się dwie strzałki w tym miejscu.

Czego bym oczekiwał to rozwiązanie zastosowane w Dreamweaverze:
- Zawijany kod posiada znacznik otwierający i zamykający. Ewentualnie mogę to uzyskać ręcznie zaznaczając wiersze, ale wiadomo że wolałbym z automatu.
- Chciałbym, żeby w miejscu zawiniętego kodu pojawiał się jakiś wyraźnie wyróżniający się znacznik, którego nie będę musiał szukać po lewej stronie. Coś w tym rodzaju:

Moje wymagania są wysokie, oczywiście nie oczekuję, że ktoś mi napisze plugin. Chodzi o to, że może jest już takie rozwiązanie i moglibyście mnie nakierować? Próbowałem TextFX, niestety nie znalazłem w nim żadnych opcji tego rodzaju.

Jeżeli nie ma niczego co daje "wyróżniający się bloczek" to chociaż chciałbym ukryć tą irytującą poziomą krechę po zawinięciu kodu.

Dzięki za uwagę smile.gif