Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Debian, php - permission denied
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
mrWodoo
Witam, zainstalowałem Debiana 6.04, odpaliłem terminal (jako administrator) i zainstalowałem cały pakiet LAMP, utworzyłem katalog ~/public_html/projekt, pobrałem pliki z repozytorium githuba (przez stronę, zipa), wrzuciłem pliki do ~/public_html/projekt odpalam przeglądarkę, wbijam adres i ZONK
Kod
Warning: require_once(./Library/Ceres/Autoloader.php): failed to open stream: Permission denied in /home/mrwodoo/public_html/ceres/index.php on line 21 Fatal error: require_once(): Failed opening required './Library/Ceres/Autoloader.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /home/mrwodoo/public_html/ceres/index.php on line 21

...
Jak to naprawić? oprócz ręcznego chmod 644 albo 664, dokłádnie to nawet nie wiem...
skowron-line
Kod
chmod 777 public_html -R

ustaw rekurencyjnie uprawnienia.
mrWodoo
dzięki wielkie smile.gif
gothye
Cytat(skowron-line @ 6.04.2012, 16:07:03 ) *
Kod
chmod 777 public_html -R

ustaw rekurencyjnie uprawnienia.

no brawo za poradę exclamation.gif

u się daje uprawnienia chown -R apache:apache do katalogu www
skowron-line
Cytat(gothye @ 7.04.2012, 07:37:28 ) *
no brawo za poradę exclamation.gif

u się daje uprawnienia chown -R apache:apache do katalogu www

Nie jestem aż takim czempionem linuxa. Ale jak kolega zrobi jak piszesz to ma szanse trafić na problem braku grupy apache
Despero
Cytat(skowron-line @ 7.04.2012, 10:44:43 ) *
Nie jestem aż takim czempionem linuxa. Ale jak kolega zrobi jak piszesz to ma szanse trafić na problem braku grupy apache

Bo tak będzie biggrin.gif W Debianie większość ludzi instaluje z repozytorium, więc Apache zainstalowany z repo ma grupę www-data ;-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.