Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Program do tworzenia rejestru korespondencji
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
agentmullder
Witam wszystkich.
Zwracam się z prośbą do zacnego grona użytkowników tego forum o poradę. Pracuję w małej firmie, która wysyła/odbiera dość sporą liczbę korespondencji. Sekretariat poprosił mnie abym pomógł im "ułatwić życie" tworząc jakiś program z bazą danych zawierającą rejestr korespondencji każdego pracownika (~20 osób ).
Sprawa wygląda następująco: przychodzi pracownik i otrzymuje korespondencję listowną - wpisuje do programu od kogo dostał, kiedy, i co w niej jest. Informacja ta jest zapisywana w bazie. Tak samo sprawa miewa się z wysyłaniem, czyli do kogo, kiedy i co w korespondencji. Dzięki temu sekretariat będzie mógł wydrukować rejestr zbiorczy wszystkich pracowników i zarchiwizować papierowo, bo taki mają wymóg.
Ale do rzeczy. Na pewno chciałbym aby to wszystko odbyło się na bezpłatnej licencji. I tutaj szukam pomysłów jak to wykonać. Mam taki jeden, ale nie wiem czy bedzie dobry. Z racji, że już raz tworzyłem stronę w php opartą na dość obszernej bazie danych to mam jakieś tam doświadczenie. Postawiłbym serwer www + mysql z bazą. Dostęp tylko i wyłącznie lokalny. Kwestia tylko stworzenia bazy użytkowników, 2 formularze (rejestr wyslanych, odebranych wiadomości) dla każdego pracownika oraz formularz wyświetlający rejestr każdego pracownika lub zbiorczy wszystkich pracowników z możliwością drukowania.
Czy ten pomysł jest dobry? Czy może znacie prostszy i mniej pracochłonny?
!*!
To dość proste zadanie, żeby nie napisać banalne. Serwer, baza (id, user, info), formularz.
agentmullder
Dzięki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.