Cytat(radamastix @ 4.07.2012, 10:04:43 )

To jest napisane na ich stronie:
"U NAS NAJPIERW PRAKTYKA POTEM TEORIA! (MATEMATYKA OD II ROKU)"
OK, mój błąd. Znaczy że się pozmieniało

Czy tutaj nie nauczę się mniej niż na UŁ , i później będzie ciężej ze znalezieniem pracy?
Co do nauki, na studiach nie uczą ( zazwyczaj ) tylko pokazują czego sam masz się nauczyć. Co do znalezienia pracy, niezależnie od ukończonego kierunku o pracę ciężko. Lepiej nie uczyć się wszystkiego, a tylko kilku rzeczy, ale tak się uczyć by być specjalistą. Więc niezależnie którą uczelnie wybierzesz prędzej czy później i tak zaczniesz się uczyć tylko kilu rzeczy.

Czy lepiej zrobie, jeżeli pójdę na Wsinf niż na UŁ?
To jest tylko i wyłącznie twoja decyzja.
Mi ( pewnie błędnie ) zawsze wydaje się że uczelnia państwowa = rygor, terminy, terminy, rygor i grrrrr...
W WSINFie jest luz blus. Pani ( mniejsza że niewiele starsza ode mnie

) z Dziekanatu, z wydziału Informatyki potrafi zaginać czasoprzestrzeń, tj. nic nie robi z tego że termin składania indeksów minął... rok temu

przyjmie i zarejestruje semestry. Z reszta u niej załatwi się wszystko co trzeba.
Cytat(konole @ 4.07.2012, 10:12:47 )

Czyli najpierw wyciągną kasę za 1. rok a potem zrobią odsiew. :3
Odsiew to jest na... fizyce

Akurat na matmie odsiewu nie ma jedna wie że wzorów sie nie zapamięta a i liczyc ciężko to z zeszytów/internetu korzystać można

Natomiast druga, czyta gazetę lub chowa się za biurkiem w stylu "ja nic nie widzę, róbcie co chcecie - byle cicho", chociaż ta akurat na dziennych jest podobno postrachem.