ręce opadają... teraz zrobilem juz tak jak pisałeś. wszystko nawet ładnie . klikam w przedmiot , przedmiot jest usuwany ale jak klikam np menu głowne->przedmioty (zeby zobaczyc jak ta moja lista z przedmiotami wyglada) to co? nie ma nic ... a może to przez to ze ja 2x wykonuje odczyt z 2 roznych plikow w tym samym momencie. A potem np przy usuwaniu znowu wywoluje funkcje init ktora znowu wywoluje nowy model ktory w następstwie znowu wywoluje metody wczytujace pliki? nie wiem ..
czy otwierajac plik przy pomocy tego kodu mozna jakos zablokowac odcvzyt zeby drugi raz nie wczytalo go dopoki nie zapisze poprzedniego?
using (IsolatedStorageFile myIsolatedStorage2 = IsolatedStorageFile.GetUserStoreForApplication())
{
using (IsolatedStorageFileStream stream2 = myIsolatedStorage2.OpenFile("przedmioty.xml", FileMode.OpenOrCreate))
{
}
}
wylapalem wyjatki i jest np tak(tyklo dla przedmiotow):
przy pierwszym wejsciu do programu - "There is an error in XML document (0,0)
po kliknieciu w usuniecie przedmiotu - "There is an error in XML document (1, 159)
i potem jak ponownie wchodze w liste przedmiotow jest taki sam blad jak po kliknieciu
zastanawia mnie jeszcze czy tak napisany kod jest poprawny?
tzn konstruktor wywoluje funkcje init ktora tworzy nowy obiekt modelu, binduje elementy a nastepnie po kliknieciu w przycisk usun:
/*ref usun przedmiot*/
private void button8_Click(object sender, RoutedEventArgs e)
{
Button btn = sender as Button;
int zmienna = int.Parse(btn.Tag.ToString());
data.usunPrzedmiot(zmienna);
data.zapisPrzedmioty();
init();
NavigationService.Navigate(new Uri("/files/przedmiotyLista.xaml", UriKind.Relative));
}
usunac z listy przedmiotow dany przedmiot, zapisac , wywolac funkcje init i przekierowac? czy to ma sens i przypadkiem czegos nie omija?