Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Autor strony podczas wyszukiwania
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
bialko0019
Witam Was wink.gif

Mam pytanie. Zauważyłem, że czasami w wynikach wyszukiwania wyświetlają się zdjęcia i link, np. : autor: Jan Kowalski. Widzę, że jest to link do iGoogle+ - w jaki sposób stworzyć taką ikonkę? Trzeba posiadać konto i być zweryfikowanym właścicielem witryny, utworzyć konto na google+ i tyle? Może ktoś wie? Coś gdzieś, trzeba ustawić za pewne wink.gif
Spawnm
https://developers.google.com/+/plugins/+1button/
Dodatkowo jako osoba zalogowana w g+ moglę dać +1 w wyszukiwarce.
bialko0019
Dzięki za odpowiedź!

Czyli wklejam pewnie ten kod, który jest na początku i jakiś czas powinno się zaaktualizować tylko pytanie w jaki sposób powiązać to z kontem igoogle i żeby pojawiło się moje zdjęcie profilu obok strony? Tak jest obok tekst: Autor: Karol Białkowski winno być napisane?

tyle czasu pracuje z wyszukiwarką google a pierwszego wyniku nie znalazłem...

Jeśli ktoś by potrzebował rozwiązania, link tutaj:
http://support.google.com/webmasters/bin/a...;answer=1408986
Spawnm
Ale tam nie będzie twojego foto, tylko foto osoby która dała +1 smile.gif
Nawet teraz możesz się zalogować, wejść w google i kliknąć +1.
bialko0019
Dać dałem, ale to nie jest twarz tej sooby, co dała plusa, a autora strony :

"Jeśli chcesz, aby informacje o Tobie jako autorze pojawiały się w wynikach wyszukiwania dotyczących opracowanych przez Ciebie treści, potrzebujesz profilu Google+ oraz wyraźnego zdjęcia, na którym widać Twoją twarz."

Jest też informacja, że musi być na każdej podstronie widoczne, że pisał ją dany autor, w tym przypadku ja ( jak jak jest to na wordpressach ).

Jest też napisane, że nie gwarantują, że w ogóle twarz się wyświetli wink.gif Tak tylko chciałem podpytać z ciekawości wink.gif Dzięki za odpowiedź wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.