Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [skrypt PHP/Oferta] Zlecę napisanie skryptu ogłoszeniowego
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
itsme
Temat przeniesiony z działu Praca oferowana
oto wypowiedz ktora wzbudzila kontrowersje
Cytat
Witamy Państwa !!!  

Zlecimy napisanie skryptu w php wykożystującego MySQL,  
ogólnie chodzi o skrypt z ogłoszeniami,  
dodawanie, usuwanie, edytowanie, moderowanie, wyszukiwanie itd.  
panel administracyjny ...  
szczegóły na e-mail bo mamy już to dokładnie opisane ...  

Co do ceny to do uzgodnienia (ale nie będziemy ukrywać, że już mamy oferty za 50zł) ...  
wszystko zależy od jakości usługi oraz od czasu ...  
możemy oprócz pieniędzy zaoferować zrobienie kilku bannerów we flashu, menu, belek, intro ... itd.  

Nie wymagamy faktury VAT, ani żadnej umowy zlecenie (o dzieło)... jest to zbyteczne ...  

Co do tranzakcji to możemy ją przepuścić przez allegro aby nie było jakiś "ale" ... (mamy ponad 100 samych pozytywnych komentarzy więc można nam zaufać z płatnością nie będzie problemu)  

Oferty proszę kierować na e-mail: ereklama@fhu.pl  

Proszę w nich podać :  
1. szacowaną cenę  
2. termin wykonania  
3. linki do stron na których działają Państwa skrypty  
4. telefon domowy lub komórkowy  
5. jeśli jesteście Państwo zarejestrowani na allegro to nick

Z wysłanych ofert zostanie wybrana najkorzystniejsza (pod uwagę będziemy brali przede wszystkim czas i cenę)  

Jeśli dana osoba się sprawdzi, wszystko będzie tak jak ustalimy, wszystko będzie działać bez-awaryjnie, jest możliwość dalszej współpracy przy pisaniu skryptów php ... (w fazie przygotowań jest następny serwis do którego potrzebujemy bardziej rozbudowanego skryptu, ale to po tym jak ruszy ten z ogłoszeniami)  

To by było na tyle ... jeśli ktoś z Państwa ma jakieś pytania proszę pisać!  

Oczekując na nawiązanie wzajemnie owocnej współpracy,  
i pozostając z wyrazami szacunku

Tobiasz Zuzański
ereklama@fhu.pl

Moje pytanie
szczerze ... tez z wyrazami szacunku

skoro macie Państwo oferty za 50 zł po co ten post ?

to sa moje jak najbardziej subiektywne odczucia
tobzuz
Tak, mamy takie dwie oferty, mieliśmy nawet 40zł, ale ta osoba sama się przyznała, że to będzie dla niej pierwszy taki większy skrypt ... więc zrezygnowaliśmy z niej ...
A my szukamy osób pewnych, dlatego zbieramy jak najwięcej informacji,
ten skrypt ma być takim jakby egzaminem dzięki któremu nawiążemy dalszą współpracę, tzn. potem już nie mamy zamiaru publicznie ogłaszać swoich ofert, będzie je dostawać osoba która dobrze się spisze w tym zadaniu ...

Napisaliśmy że nie będziemy zwracać uwagi tylko na cenę, ale również na czas wykonania oraz będą przeglądane dotychczasowe prace.

Może wygrać i osoba z kwotą 60, 80 lub nawet i 100zł ...

Nasza działalność polega na tym że tworzymy strony internetowe za bardzo niską cenę, dzięki temu dużo osób decyduje się na Nas i mamy, że tak ujmę "ciągły ruch w interesie", więc za sam skrypt dużo też nie możemy zapłacić ale za to patrząc na dłuższą metę możemy "dać" więcej zleceń co wiąże się z większą ilością pieniędzy ...

Mam nadzieje że rozumie Pan Nas ...

pozdrawiam
Tobiasz Zuzański
zalew
>>>Nasza działalność polega na tym że tworzymy strony internetowe za bardzo niską cenę<<<

zapewne o bardzo niskiej jakosci graficznej i zanizajaca poziom projektow w polskiej sieci. brawo. jesli tworzycie strony i programu nie jestescie w stanie wycenic na wyzej niz 100pln a roznice w cenie odczuwacie w skali 10-20pln.. to sorry, juz wiadomo co o was myslec... chyba sie pomyliliscie w tych cenach o jedno zero na koncu

zeby nie bylo ze mowie bezpodstawnie... ale (mam nadzieje ze moderatorzy dopuszczaja takie zwroty) sracie we wlasne gniazdo.. w ten sposob nigdy biznes webdesignerski nie bedzie stal na wysokim poziomie tylko bedzie zapchany dzieciakami co robia za 50pln badziewne strony.. a juz i tak tego jest duzo :/

sorry za offtopic ale to dosc wazny temat wg mnie..
tobzuz
50zł questionmark.gif? hmmm ... no nie zabardzo ... nawet jakby to Pan pomnożył przez 10 to by nawet połowy z tego nie było ...
no ale no cóż, nie mam czasu na takie przekomarzanie się na forum ...
po co mamy płacić za skrypt komuś kto siedzi w tym dużo czasu i się ceni ... i powie nam 200zł ... wiem że taki skrypt to kwestia jednego dnia... dajemy możliwość wybić się osobom które zaczynają, a dla nich każde pieniądze się liczą ... tak to już jest ... aby wygrać z konkurencją ceny są bardzo ruchome ...

nie widział Pan żadnych naszych stron to skąd może Pan wiedzieć ?
jak na razie to Pan przedstawił się jako "dzieciak"

pozdrawiam
Tobiasz Zuzański
tobzuz
Sam Pan szuka taniego blacharza i lakiernika ...
nie wystarczy Panu taki który Pana (lub znajomego) BMW zrobi za 800zł ...
szuka Pan tańszego ...
w sumie dopuki każdy będzie szukał tańszej usługi nigdy te usługi nie będą na poziomie ;-))

pozdrawiam
Tobiasz Zuzański

p/s mój znajomy ma stacje obsługi pojazdów, pewnie zrobiłby to za mniej ale za duża odległość .... a zapewne "powie" Pan a jakiś pijak który chce dorobić questionmark.gif? a napisze od razu że jest to firma która zatrudnia około 50 osób :-))
zalew
nie mowie o Was ze dzieciaki i nie ze Wy bierzecie 50pln, wiec nie wiem po co ta uwaga na koncu. nie przekomarzam sie tylko dalem uwage na temat bardzo tanich uslug w sieci.

po tekscie wywnioskowalem ze liczy sie dla Was ilosc po niskiej cenie.. sadzac po podanych cenach zasugerowalem aby nie propagowac tego typu rozwiazan. jak bedziemy cenic siebie samych i siebie nawzajem - jestesmy w stanie stworzyc poziom rynku tego typu uslug, stad moje okreslenie o gniazdku...

ps. jesli chodzi o blacharstwo to nie moj rynek a wiec nie zalezy mi na tym po ile robia. mowie o nas bo robimy w tym biznesie.. tak, jesli by mi ktos powiedzial ze zrobi za 100 to napewno bym mu nie zaufal... poza tym to troche co innego tworcza praca a rzemieslnictwo... a sa tez pijaki co chca 1400 ale mniejsza z tym...

nie ma co rozwijac na poboczne tematy na forum... uwaga tyczyla poziomu cen i tego ze sami je ksztaltujemy. i to w sumie bylo chyba wszystko z mojej strony.
pozdrawiam i zycze aby nikt z nas tu obecnych nie musial kiedykolwiek za swoja prace brac 50pln
tobzuz
Znalazł Pan podobne ogłoszenie, chciał Pan jakoś zacząć, jak widze studiuje Pan, więc jeszcze szerokie wody przed Panem, na podobne ogłoszenie jak to odpowiedział Pan mailem że zrobi Pan ten skrypt za 400zł ale niestety jeszcze nigdy przedtem nie pisał Pan skryptów na zlecenie, a Pana dotychczasowe skrypty nie są udostępnione w sieci ?

Więc co taki ogłoszeniodawca ma zrobić questionmark.gif? Przecież za taką cenę to zgłosi się do osoby która ma wieloletnie doświadczenie i będzie pewny że skrypt zostanie napisany w krótkim czasie bez żadnych problemów ...

Taką akcją jak ta dajemy możliwość wybicia się początkującym osobom ... które stawiają pierwsze kroki w tym biznesie ...
Dzięki nam budują doświadczenie, swoje portfolio ... od czegoś trzeba zacząć, każdy zaczyna od śmiesznych cen, my zdajemy sobie sprawe że jak bieżemy taką osobę to skrypt może być odsyłany kilka razy do poprawek, ale właśnie dlatego tak wszystko jest ustalane ...
Jakbyśmy chcieli mieć skrypt na jutro to bym zapłacił 200-300zł koledze który prowadzi ćwiczenia z informatyki na AE i bym miał pewność że to bylo by na ostatni guzik dopięte ...
A tak jest czas 7-14 dni ... w którym skrypt będzie testowany, będą trwały rozmowy ... wszystko po to aby takiego nowicjusza wyprowadzić na większą wodę ... zrobi kilka takich projektów i już ma większe pole do popisu ... mniej czasu będzie na to poświecał, doświadczenie mu się zwiększy, ceny będzie mógł podnieść ...

Ja sam zaczynałem od śmiesznych cen ... bo inaczej nie da się wybić ... jak się już ma opinię wtedy można ceny podnieść w górę ... ale trzeba mieć za sobą "jakąś historię" ....

tak już jest, było i będzie ... to nie tylko w tej dziedzinie tak jest... w każdej dziedzinie usług a nawet i sprzedaży (nowy sklep - niższe ceny)

pozdrawiam
Tobiasz Zuzański
zalew
>>>Znalazł Pan podobne ogłoszenie, chciał Pan jakoś zacząć, jak widze studiuje Pan, więc jeszcze szerokie wody przed Panem, na podobne ogłoszenie jak to odpowiedział Pan mailem że zrobi Pan ten skrypt za 400zł ale niestety jeszcze nigdy przedtem nie pisał Pan skryptów na zlecenie, a Pana dotychczasowe skrypty nie są udostępnione w sieci ? <<<

idac za podanym przez Pana przykladem:
a. nikt z rozsadkiem nie zacznie brac zlecen jesli nie pisal wczesniej programow. oczywiscie sa cwaniaczki ale:
b. jesli je pisal to znaczy ze jakies istnieja a co za tym idzie moga funkcjonowac w sieci badz przeslane do pokazania
c. ja np tez studiuje i jest to dosc standardowy wiek na rozwoj tego typu programowania.. po studiach to ludzie robia wiele wiecej niz zabawa w proste skrypty php/mysql

asem nie jestem i sie nie obnosze takimi stwierdzeniami, jednak prosze mnie nie traktowac jakbym byl zielony bo pisze php i robie strony na zlecenia czasem mniejsze czasem wieksze, i wiem w jakiej skali cen patrzec... tazke pozwolilem sobie polemizowac z tego typu opiniami ..

oczywiscie fajnie ze dajecie sie wybic mlodym, jednak cencie ich takze.. bo wg mnie.. za 50pln to jelsi ten czlowiek nic nie umie to go nie brac.. a jesli umie to dac mu wiecej pieniedzy a nie za przeproszeniem robic w konia i kazac mu przesylac swoje skrypty za 40pln...
pozdrawiam
tobzuz
dostałem kilka maili że wykonam ten skrypt za-darmo ...
i kilka warunków podanych ...

hmmm ... nie wiem jak to skomentować ...

są i tacy początkujący którzy poświecą swój czas aby tylko tworzyć sobie portfolio ...

mam nadzieje że nie dostanę maili typu zapłace Panu 50zł tylko abym mógł napisać dla Was ten skrypt :-)

tym ironicznym stwierdzeniem chciałbym zakończyć naszą rozmowę,
dziekuję za poświęcony czas i uwagi, wpełni Pana rozumiem, ale nie ze wszystkim do końca się zgadzam.

pozdrawiam
Tobiasz Zuzański

Dobranoc :wink:
zalew
to fakt, jesli sami sie oferuja nalezy brac, powiekszanie portfolio jest wazne, chodzilo mi o ogloszenie.
uwagi wymienione, wzajemnie przyjete. :wink:
pozdrawiam, dobranoc
itsme
Ciekawa dyskusja i argumenty czasem odbiegajace od tematu. Moje uwagi:
- od mojego 1 postu cala reszta zostanie za kilka dni przeniesiona do Hydepark-u

do zalew:
- wszystko mozna inaczej powiedziec (nie bede tamtego moderowal) smile.gif - wiesz o co chodzi

do tobzuz:
- napisanie skryptu od deski do deski, który obsługuje ogłoszenia (panel administracyjny itp) sorry ale napewno to nie jest jeden dzień. A gdzie struktura bazy danych macie już czy dopiero on ma ją zrobić?
- przeciez takie skrypty są na sieci ? Więc po co przepłacać?
- prawda następna, dla podmiotu gospodarczego który Pan reprezentuje winna się liczyć jakość a niestety idzie to w parze z ceną, inaczej być nie może.
- tłumaczy się Pan, że nie wiadomo kim oni są. A czy wiadomo kogo Pan reprezentuje może po napisaniu tego skryptu powiecie dowidzenia i wtedy na nic jest nadzieja, ze otrzymaja wiecej zlecen. Zas Wasza firma bedzie szukac nastepnego "frajera", ktory napsize cos ciekawego za darmo.
To sa przypuszczenia ... ale jak najbardziej na miejscu.
- chyba że Was poprostu nie stać.
- chce Pan wykorzystać sytuację na rynku pracy i jeszcze nic nie płacić !!!. We mnie rodzą się negatywne odczucia co do Pana osoby. Wstydziłbym się komukolwiek zaproponować mniej niż 100 zł za jakikolwiek skrypt.
- też zlecam pisanie skryptów, może inaczej zatrudniam programistę ze szkoły średniej, któremu płace 300 zł netto/miesięcznie i bez względu na to ile napisze taką kwotę otrzymuje. Czasami nic nie pisze a pieniądze ma.
zalew
przepraszam za tamto wyrazenie smile.gif ale tak to najdosadniej ujete bylo. ale ogolnie dyskusja byla chyba na poziomie.
pozdrawiam, moderatorze :wink:
Seth
Po pierwsze jakie kolwiek dyskusje na tym forum wg 'przepisow' sa zabroonione, wiec dziwie sie po co te wszystkie komentarze. Czy w ogloszeniach prasowych tez piszecie do gazety aby skomentowac jakas oferte ?
Zamykam ten topic do czasu z moderowania go przez itsme
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.