Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sprawdzanie czy 5 przedmiotów jest założonych, jeśli tak przyznawanie bonusu.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kobi55
Witam,
jest to mój pierwszy post na tym forum, więc wrazie złego nazwania tematu lub umiejscowienia proszę o wyrozumiałość.

Zwracam się do Was z prośbą o pomoc. Mianowicie, potrzebuję skryptu php, który sprawdzałby w bazie danych (MySQL) czy gracz okreslony jako Player ma założone 5 przedmiotów czyli w tabeli xxx1 ma w wierszu active wartosc 1 (zalozony przedmiot). Jeżeli WSZYSTKIE 5 przedmiotów ma założone miałby zostać dodany bonus określony w tabeli xxx2 w wierszu bonusSet_xxx. Jeżeli jednak nie miałby załozone choćby jednego z tych 5 przedmiotów bonus ten nie ma zostać przyznany.

Czy byłby wstanie ktoś mi pomóc?

Myślę, że opisałem to dość zrozumiale, w razie jakichkolwiek pytań proszę pisać.

Pozdrawiam
kobi55

rivos
Ledwo to zrozumiałem ale mam nadzieję, ze to pomoże:
Kod
1. Pobierasz listę przedmiotów gracza, ktore mają wartość "active", jako tablicę($tablica = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM 'tabela' WHERE `player_id`='$user_id' and `active`='1'));)
2. Sprawdzasz czy jest 5 if(count($tablica) == 5) { twojaDzialkaZBonusem(); /*Po prostu pobierasz z bazy ten bonus, możesz pobrać listę bonusów ze sposobu wyżej lub jeden. Następnie przykładowo dodajesz do zmiennej: $xp_won = 100+$bonus;*/ }
3.  Powodzenia!
Kshyhoo
@rivos, zapomniałeś, że "0" również będzie wartością w tablicy ;p
rivos
@Kshyhoo nie rozumiem cię biggrin.gif
kobi55
Dzięki za pomoc;).

Sprobuję ;-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.