Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][mysql] Sortowanie wyników z wielu baz
Forum PHP.pl > Forum > PHP
mielmielony
Witam, w moim skrypcie wyszukiwarki, szukam danego słowa po kolei we wszystkich bazach na serwerze. Oto kod:

1. for ($j = 0; $j < count($db_table); $j++) {
  2. $stmt = $db->query("SELECT * FROM `$db_table[$j]`.`tabela` WHERE `url` LIKE '%$word%'")->fetch();
  3. if ($stmt) {
  4. foreach ($stmt as $key => $value) {
  5. $dane[$key] = $value;
  6. }
  7. $katalogi[$j] = $dane;
  8. }
  9. }
  10. $katalogi = array_values($katalogi);

Problem narodził się kiedy wyświetlam wyniki. Nie mam pomysłu jak wykonać sortowanie po zwróconych polach, ponieważ zwracam jeden wynik z danej bazy i przechodzę do innej bazy oraz jak widać wszystko zapisuje w tablicach. Mógłby ktoś poradzić jak rozwiązać ten problem? Bo póki co przychodzi mi do głowy sortowanie gotowej już tablicy. Dzięki.
Uriziel01
Sortowanie gotowej tablicy (niesamowicie wolne rozwiązanie), lub Sphinx http://sphinxsearch.com/ nie dosyć że rozwiązanie darmowe to jeszcze prędkość działania wgniata w podłogę, wyszukiwanie pełnotekstowe na bazie ważącej grubo ponad 5GB trwa kilkadziesiąt ms. Jeżeli będziesz potrzebował pomocy, pytaj smile.gif
mielmielony
Dziękuje za odpowiedź. Zdaje sobie sprawę z tego, że sortowanie gotowej tablicy to długi proces dlatego pytałem o inne pomysły. Zaraz sprawdzam to co przesłałeś. Jeszcze raz dziękuje za podpowiedź. Pozdrawiam, Łukasz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.