damianpsp2000
9.10.2012, 16:53:53
Witam.
Mam pytanie, jak zwiększyć czas wygasania sesji ale tylko jednej czyli ($_SESSION['lg']), wiem jak zwiększyć ale wszystkich a jednej nie bardzo;/
Proszę o odpowiedź.
nospor
9.10.2012, 16:54:59
Zmiana czasu dotyczy całej sesji a nie poszczególnych jej wartości.
Chcąc robić to co chcesz musiałbyś to oprogramować w php
nospor
9.10.2012, 17:04:01
@adi są dwie możliwe opcje po twoim poście:
1) Albo pomyliłeś tematy
2) Albo....
Jeśli nie pomyliłeś tematów, to rozwiń może myśl, bo jestem bardzo ciekaw, co niby ta pętla ma robić i w jaki sposób ma pomóc w tym problemie?
Pomyliłem tematy. Przepraszam
damianpsp2000
9.10.2012, 17:12:03
to w jaki sposób to oprogramować, ponieważ robię serwis www i w nim mam dwa języki zmieniane przez sesję angielski i polski.
Chcę by ten język był cały czas taki sam ale jest problem bo na stronie będzie też logowanie i wtedy zalogowany gdy ktoś się zapomni wylogować to będzie cały czas zalogowany i nie wiem jak to zrobić, języki mi działają dobrze na sesjach dlatego nie chcę ich już zmieniać.
markonix
9.10.2012, 17:18:28
Zapisuj w ciasteczku język - przecież jak wróci na stronę za 2 dni to nie wyświetlisz mu znowu domyślnego języka skoro wybrał inny.
damianpsp2000
9.10.2012, 17:37:27
w jaki sposób jeżeli mogę zapytać?
$_COOKIE?
ale trzeba tworzyć cookie za pomocą setcookie?
@edit
ok mam już

)
dzięki markonix - dostajesz pomógł
viking
9.10.2012, 17:54:06
A żeby szukać inspiracji, bo prawdopodobne jest że kiedyś ci się to przyda, mogę dopowiedzieć że w Zend_Session istnieje namespace sesji. Taki NS możesz usuwać cały po określonym czasie albo odpowiedniej liczbie odsłon. Zobacz kod i dokumentację.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.