Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML5] Rozciąganie wierzchołka grafiki
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
radziopoke
Tak se dzisiaj pomyślałem by pobawić się trochę transformacją grafiki. I wszystko co osiągnąłem to rozciąganie na wysokość i szerokość oraz obrót grafiki. Zastanawia mnie tylko czy jest możliwość rozciągnięcia grafiki (grafika jest plikiem) tylko o jeden wierzchołek. Wydaje mi się, że bez webGL się nie obejdzie. Jeżeli tak to czy byłby w stanie ktoś dać przykład jak to osiągnąć? Dla tych co nie zrozumieli o co mi chodzi podaję przykład obrazkowy co chcę osiągnąć

I tak jeszcze raz dla przypomnienia będzie rozciągana grafika, a nie narysowanie takiego kształtu.
XP'ek
Temat ciekawy muszę przyznać a może ten sposób pomoże http://blog.piotrnalepa.pl/2012/10/11/css-...-za-pomoca-css/
radziopoke
Z tego wynika, że zapomniałem dodać pewnej bardzo ważnej rzeczy, chodzi mi tu o obrazki rysowane na elemencie canvas. A powyższe przykłady nie pomogą gdyż większość z nich korzysta z elementu border.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.