Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Layout] Portfolio
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Synek.
Witam. Proszę o ocenę layoutu mojego portfolio.
Link
Szymciosek
Sorry.
This person moved or deleted this image.
Synek.
U mnie działa sprawdź.
!*!
Synek, podaj link bezpośredni do pliku graficznego a nie śmieciowego serwisu. Dla tych co nie lubią zużywać transferu

Poza tym praca prosta, uboga i nie przyciąga, nadawałaby się na stronę przyjaciół zwierząt.
kilab
Dzięki !*!, ceni się takich dobrotliwych ludzi wink.gif

Co do samej pracy - za prosta, tylko 2 kolory (szare tło i teksty, zielone elementy), za niski kontrast. Ode mnie tyle. Najgorzej nie jest, ale szału niestety też nie ma.
Synek.
Normalny link
Tuminure
Mnie się osobiście nie podoba.

Ale jeżeli to co tam wpisałeś, to prawda, to na 15latka jest całkiem nieźle wink.gif.
b4rt3kk
Jeśli bym chciał zamówić stronę i przeczytałbym w ofercie, że ten ktoś komu chce zlecić pracę, ma 15 lat to bym z miejsca zrezygnował. smile.gif
Daiquiri
Uważam, że praca jest schludna, ale kolorystyka jest bardzo mdła - co zdecydowanie pracy nie służy. Proponuję "przełamać" ją jakimś kolorem smile.gif.
dr_NO
Na szybko:
Technologia flash do "pisania stron" - umarła.
Kolorystycznie przypomina reklamę flegaminy...
...a stylem graficznym setek infografik.

Jest schludnie ale:

> za małe fonty, mamy dobę rozdzielczości 70 i 1080p (u mnie strona w najlepszym przypadku (1/3) zajmuję 1/45 powierzchni monitora w najgorszym wypadku jeszcze mnie.)
> zbyt mały kontrast pomiędzy szarym a szarym.
> nieprawidłowo rozmieszczone elementy, za dużo światła po prawej

ogólnie proponuję:
> inny zielony
> inny układ
> szeeeeerzej
> zmień copywrightera smile.gif

ogólne odczucia:
webdesing - stanowcze NIE!, development - JEST OK.

osobista prośba:
> pokaż zakodowany szablon (ten) jeżeli można smile.gif
Synek.
Nie mam go zakodowanego. wink.gif

A ta wersja kolorystyczna lepsza?
LINK
skowron-line
Wszystko fajnie ale mozesz też innych kolorów używać, bo albo wszystko niebieskie albo zielone
Synek.
Mała zmiana
Klik
devbazy
Wrzuciłbym cały content w jakiegoś jednego dużego "boxa", bądź kilka mniejszych i odpowiednio odseparował treści. Nie jest tragicznie, ale mogłoby być lepiej.
olszam
Cytat
Co do samej pracy - za prosta, tylko 2 kolory (szare tło i teksty, zielone elementy), za niski kontrast. Ode mnie tyle. Najgorzej nie jest, ale szału niestety też nie ma.

A może komuś by się spodobało bo mnie się podoba i czy proste ma oznaczać że jest złe bo ja się z tym nie zgodzę.
deha21
Osobiście bym ciut rozjaśnił szary w tle, lub rozjaśnił sam środek. Tekst zwykły jakiś szary bo zdaje sie że jest lekko niebieski. Generalnie zdecydowanie lepiej niż pierwsza wersja.
Aha, no i nie pisałbym na Twoim miejscu ze strony robiłeś od 11 roku zycia, a teraz masz 15 - po prostu napisz że zaczynałeś w bardzo wczesnym wieku czy cuś. Osobiście chyba nie zleciłbym nic 15-latkowi. Poza tym tekst brzmi trochę jakby "ucze się dopiero, zaufajcie mi, chce sobie dorobić" - o to też bym zmienił.
Speedy
W tym poprawionym projekcie zmieniłbym kolor zielonego tekstu z prawej strony na jakiś inny. Ten bladozielony kolor nie pasuje teraz do reszty kolorystyki. Może pomarańczowy, jak na napisie "HTML"? Ponadto, zmieniłbym punktor z ">>" na coś innego. Np. kwadrat, kropkę, albo strzałeczki w kodzie HTML, które możesz zdefiniować za pomocą ? lub ? Treść z lewej strony i w opisie ostatnich realizacji powinien mieć większy odstęp pomiędzy poszczególnymi wierszami (atrybut line-height w CSS). Ten tekst powinien być również wyjustowany. Dodałbym też jakąś linię oddzielającą stopkę od reszty, a ostatnie realizacje zamknął w jakimś boksie. Możesz dodać do tego tło w podobnym kolorze, jak tło całej strony, tylko je trochę przyciemnić.
Ogólnie, fajnie się zapowiada, ale trzeba to jeszcze trochę dopracować.

Pozdrawiam.
Synek.
Dzięki.

Wrzucam jeszcze raz.
Odwiedź moją stronę
Speedy
U mnie wygląda tak samo, jak poprzednio. Na pewno zaktualizowałeś ten zrzut ekranu?
Synek.
To był re upload.

Nowa wersja:
LINK

Wszystko tworzone przeze mnie.
kilab
No zdecydowanie lepiej wygląda smile.gif

Próbowałeś z kolorowaniem co niektórych kafelków? Ogólnie może wykorzystaj je jako odnośniki do profili na społecznościowych, czy podstron.
Synek.
Każdy kafelek to będzie odnośnik i na ekranie telefonu będzie się pojawiał inny ekran związany z kafelkiem. Inaczej będzie z portalami społecznościowymi, bo to będą linki do portalów.
Evinek
To wygląda jakby był wklejony telefon z jakimiś napisami.
Może lepszym pomysłem byłoby UI z windows 8? Bardzo podobne, lecz na cały ekran, jeśli oczywiście będzie więcej ikon. Aktualnie mnie się wydaje, że za małe to, a gdy będzie większe, to już będzie mniej czytelne. Mnie jakoś nie przekonywuje ten layout.
devbazy
Zdecydowanie jest lepiej, ale popracowałbym jeszcze nad kolorami - głównie tła (może jakiś odcień szarości?) oraz kafelków (zrobiłbym je "na kolorowo") na ekranie telefonu.
Synek.
Jedna z podstron:
LINK
kristaps
Cytat(Synek. @ 19.12.2012, 20:07:42 ) *
Jedna z podstron:
LINK

Zupełny brak nawigacji - osobiście jestem zwolennikiem tradycyjnych rozwiązań, które niekoniecznie muszą być nudne i mało oryginalne. Pomysł ok, ale coś na wzór strony startowej. Na kolejnych podstronach zrezygnowałbym z motywu telefonu. Sam fakt (miejmy nadzieję) obwitej galerii będzie kłopotliwy i mało czytelny. Może jeżeli nie tradycyjnie, to warto spróbować z tabletem, laptopem, itd? Dałbyś przy okazji do zrozumienia, że Twoje projekty wyświetlają się dobrze na wszelkich urządzeniach.
Synek.
Dzięki z jednego pomysłu chyba skorzystam. A co do nawigacji jest przycisk wstecz.
Evinek
Kristaps dobrze napisał.
Na telefonach możesz dać layout telefonu, a na większych ekranach (tablet, laptop, stacjonarny) layout z laptopem.
Co do tej podstrony to również mnie nie pasuje. Fajny motyw, pasuje do tego telefonu, ale na większych ekranach nie będzie to fajne. Musisz chyba wymyślić nowy, lepszy pomysł.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.