Witam
Chodzi mi o możliwość wysyłania obrazu z kamerki na stronę, kamerki zwykłej usb czy jakiejkolwiek, aby nie instalować na komputerze oprogramowania, tylko na serwerze.
Już wcześniej pisałem na forum z prośbą o wskazanie skryptu czy gotowego rozwiązania jak serwis http://liveshow.pl/, jednak pojawiły się podpowiedzi jak instalacja red5 i inne, jednak instalacje się udały jednak jest bardzo mało informacji, a jak są to przestarzałe i dodatkowo przy red5 pojawia się Java ;/
Chodzi mi o najprostsze rozwiązanie:
Na stronie jakiś odtwarzacz flash na którym jest pokazywana na żywo moja transmisja którą udostępniam za pomocą jakiegoś innego pliku flash z "strony-zaplecza".
Jeżeli trzeba instalować coś do streaming-u video ok rozumiem - tylko proszę o wskazówki inne niż red5 bądź te wskazówki, ale z opisem gdzie mogę utworzyć własną powłokę w HTML-u...
Na pewno proszę nie podawać stron czy serwerów które za jakiś tam abonament udostępniają taka usługę, ponieważ posiadam kilka serwerów VPS i chcę na nich to przetestować a potem wdrożyć.
Pozdrawiam