Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Obraz z zwykłej kamerki na stronie...
Forum PHP.pl > Forum > PHP
ksenonlogin
Witam

Chodzi mi o możliwość wysyłania obrazu z kamerki na stronę, kamerki zwykłej usb czy jakiejkolwiek, aby nie instalować na komputerze oprogramowania, tylko na serwerze.
Już wcześniej pisałem na forum z prośbą o wskazanie skryptu czy gotowego rozwiązania jak serwis http://liveshow.pl/, jednak pojawiły się podpowiedzi jak instalacja red5 i inne, jednak instalacje się udały jednak jest bardzo mało informacji, a jak są to przestarzałe i dodatkowo przy red5 pojawia się Java ;/

Chodzi mi o najprostsze rozwiązanie:
Na stronie jakiś odtwarzacz flash na którym jest pokazywana na żywo moja transmisja którą udostępniam za pomocą jakiegoś innego pliku flash z "strony-zaplecza".
Jeżeli trzeba instalować coś do streaming-u video ok rozumiem - tylko proszę o wskazówki inne niż red5 bądź te wskazówki, ale z opisem gdzie mogę utworzyć własną powłokę w HTML-u...

Na pewno proszę nie podawać stron czy serwerów które za jakiś tam abonament udostępniają taka usługę, ponieważ posiadam kilka serwerów VPS i chcę na nich to przetestować a potem wdrożyć.

Pozdrawiam
ksenonlogin
Fajne, i pomysłowe wykorzystanie jQuery, a nie wiesz przypadkiem jak zrobić by obraz był widoczny dla innych? Bo obecnie po instalacji obraz widzę tylko ja, jako właściciel kamerki, ale nie mogę wykombinować by widzieli to inni jako film.

hind
wg. opisu na stronie, należny przesłać na serwer, a następnie wyświetlić u innych.
z tym że to nie działa na zasadzie przesyłu filmu tylko robi zdjęcia.

Jeśli chcesz przesyłać film to już chyba będziesz potrzebował serwera do przesyłania strumieni.
Ewentualnie WEB RTC ale to dopiero draft
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.