Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: gra przeglądarkowa
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
MrCoody
arrowheadsmiley.png witam. Wpadłem z kumplem na pomysł żeby zrobić grę przeglądarkową (w ramach nauki). Link: http://remelia.aq.pl Jest to narazie wersja beta. Co o tym myślicie?
binprogrammer
Nie działa, wywala co chwilę mnie z gry, nie działające linki, zarejestrowałem konto
Cytat
<script type="text/javascript">alert('xddd')</script>
ale nie mogę się zalogować, daj jakieś konto testowe przy okazji.

Brzydki layout. Nic ciekawego.

Gdzie html doctype?

Co to jest, jak to nie działa ?
  1. <body><!-- HEADER //]]>'"</script></iframe></noembed></embed></object></noscript>
  2. <script type="text/javascript" src="/e8375d7cd983efcbf956da5937050ffc.js"></script>
  3. <script type="text/javascript" src="/b28354b543375bfa94dabaeda722927f.js"></script>-->
  4. <script type="text/javascript" src="/d0004e8cad401f4e3c02ddd8a69cb2d7.js"></script>

Pomysł też żadna innowacja. Niestety, ale dosłownie nic mi się nie podoba sad.gif

edit: a, nie - podoba mi się ta informacja o autorze i dacie dodania nad newsem (sam sposób, a nie graficznie biggrin.gif)

PS. To mój 200 post biggrin.gif
d3ut3r
W niektórych miejscach sypią się znaki PL, założyłem konto o pustym loginie i haśle i to działa smile.gif mogę się na nie nawet zalogować. HTML się sypie na podstronach,

Miasto -> loteria, zmieniłem firebugiem selecta z 50 na -5000000 przegrałem i wygrałem biggrin.gif tzn zabezpiecz to bo inaczej przegrać -5000 to jak dostać 5000.

MrCoody
Cytat(binprogrammer)
Co to jest, jak to nie działa ?
  1. <body><!-- HEADER //]]>'"</script></iframe></noembed></embed></object></noscript>
  2. <script type="text/javascript" src="/e8375d7cd983efcbf956da5937050ffc.js"></script>
  3. <script type="text/javascript" src="/b28354b543375bfa94dabaeda722927f.js"></script>-->
  4. <script type="text/javascript" src="/d0004e8cad401f4e3c02ddd8a69cb2d7.js"></script>

To jest skrypt z reklamami od Friko biggrin.gif
Do każdej strony dodają takie coś.

Cytat(d3ut3r)
Miasto -> loteria, zmieniłem firebugiem selecta z 50 na -5000000 przegrałem i wygrałem biggrin.gif tzn zabezpiecz to bo inaczej przegrać -5000 to jak dostać 5000.

naprawię za chwilę biggrin.gif
klocu
Cytat
Nie udało się połączyć z bazą danych Remelii.

A druga kwestia - to bardzo ciekawe, że miałem więcej HP niż mogłem mieć i bardzo ładnie progress bar wyjeżdżał poza wyznaczone pole.

--
Cytat
Początkowy kosz nauki to 50 złota

Za pierwszym razem koszt w opisie przycisków nie występuje (stąd wniosek, że wynosi zero) i dopiero dalej jest sumowane +10 przy kolejnych podbiciach.

--
inna kwestia, że najpierw generujesz profil gracza (lewy panel), potem np. przeprowadzam walkę i spada mi HP i reszta ale w lewym panelu są one niezmienne -> ja tu widzę ajaxa i czasowe odświeżanie statusu postaci

--
poexpiłem i wyszło z tego:
- powyżej 5 levelu nie ma nic, poziom się nie wyświetla, można expić już tylko w nieskończoność
- ranking to lista posortowana w/g bliżej nieokreślonych kategorii
- mając więcej niż 5 level mogę walczyć z każdym w PvP
- licznik w wyprawach liczy do 0:0 i zaczyna zliczać dalej od 59:59 w dół
- mogę kupować dowolne bronie - mając broń słabą kupię mocniejszą, a mając mocniejszą kupię słabszą
- powyżej 5 levela nie mogę iść do handlarza
- wykonane zadania nie znikają ani nie oznaczają się jako wykonane

Ogólnie masa niedoróbek.
jacobson
straszne... grafikami to chyba nie jestescie.Pomysl nic ciekawego
sesjebankowe
Cytat(jacobson @ 25.11.2012, 21:59:56 ) *
straszne... grafikami to chyba nie jestescie.Pomysl nic ciekawego

Jak zaznaczył wersja beta w ramach nauki.
Na początek może być
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.