Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: drukowanie strony
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
sazian
Witam,
mam pewien dziwny problem z wydrukiem strony.
Otóż mam taką stronę http://epicker.pl/print/ i problem polega na tym że gdy próbuję ją wydrukować(wystarczy włączyć podgląd wydruku), część elementów nie jest drukowana prawidłowo, a konkretnie są to czerwone boxy z napisem reklama 8 oraz stopka. Elementy na tej stronie są pozycjonowanie absolutnie ponieważ można dowolnie przesuwać w skrypcie "FCKeditor".

W czym może być problem ? dlaczego te elementy nie są drukowane questionmark.gif
vokiel
Stwórz sobie style do drukowania ( @media print {} ), tam określ wymiary strony, wielkości bloków, pozycjonowanie itd.

Bardzo prawdopodobne, że pozycjonowanie absolutne nie zadziała na wydruku, tak czy inaczej nie widzę powodu, żeby je tam stosować, skoro te bloki są ułożone jeden pod drugim.
sazian
to że osobne style dla drukarki można tworzyć to ja wiem, tylko problem jest w tym że nie mam bladego pojęcia jakie mają być przypisane aby strona był drukowana prawidłowo.

Cytat(vokiel @ 27.12.2012, 16:40:46 ) *
Bardzo prawdopodobne, że pozycjonowanie absolutne nie zadziała na wydruku

też myślałem że może być nieobsługiwane ale pozostałe elementy są wyświetlane prawidłowo.

Cytat(vokiel @ 27.12.2012, 16:40:46 ) *
tak czy inaczej nie widzę powodu, żeby je tam stosować, skoro te bloki są ułożone jeden pod drugim.

tak jak pisałem te elementy mogą być dowolnie konfigurowane w edytorze, więc to że teraz są tak ułożone to nie znaczy że zawsze tak będzie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.