Cześć 1q2w3e4r!
pierwsze co przychodzi mi na myśl kiedy mam tworzyć nietypowe kształty to SVG, ale pojawia się tutaj element zdjęcia, więc Canvas i CSS3 również dają podobne możliwości, ale mają z kolei kilka innych ograniczeń. Również pamiętaj o wsparciu przeglądarek. Przyszło nam się cieszyć IE10

więc css3 wydaje się być ciekawą opcją, jednak nie jest to jeszcze standard ja to nazywam nadużywaniem przyzwyczajeń odbiorców. Sam css3 nie da takiego efektu.
Cytat
Ale nie da się założyć jednego zdjęcia na drugie z ucięciem. Czy macie może jakieś pomysły?
Pewnie, że się da, a jeżeli nie wiesz lub nie chcesz testować

zrób 2 divy, i ustaw każde zdjęcie jako background. - rozwiązanie kiepskie przy zmianie obrazków - chyba że zawsze będą te same wymiary.
Cytat
dudek90: Ewentualnie jeśli chcesz użyć CSS to poczytaj o: z-index
Z-index tak, ale jeżeli chodzi o CSS to figury aktualnie stosowane właściwości css3, operują w znacznej części na właściwościach border-rarius/after/before. Czyli Tło będzie na całej wielkości diva np.
#triangle-topleft {
width: 0;
height: 0;
border-top: 100px solid rgba(255,255,255, .3);
border-right: 100px solid transparent;
background-image: url('SCIEZKA DO JAKIEGOS ZDJECIA');
overflow: hidden;
}
<div id="triangle-topleft"></div>
Reasumując:
css3/svg/canvas -> jawnie nie dają takich możliwości.
Osobiście gdyby stanął przed takim zadaniem to utworzyłbym 2 divy, których tłem byłyby obrazki. Korzystając z png (wcięcia przezroczyste) oraz z-index

i odpowiednie pozycjonowanie divów i efekt zamierzony oraz oczywiście obsługa JS.