Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Obrazki w e-maile
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Dominik137
Witam
od pewnego czasu gryzę się z umieszczeniem dwóch obrazków aby "upiększyły" wiadomości do klientów. Korzystam w tym celu z phpmailer (AddEmbeddedImage).
Problem w tym, że obrazki wyświetlane są od "widzi mi sie" klienta obsługującego pocztę. Na jednym wyświetlają się poprawnie, na innym tylko te, które mają znacznik img, na innym nie widać ich w ogóle a są jako załączniki...I tak, tam gdzie obrazek był jako tło (style="background: url(..)" lub background="...") zamieniłem na img w div, który miał position:absolute i z-index:-1...zakończyło się to jeszcze większą katastrofą i jeszcze większym zróżnicowaniem w interpretacji...Dlatego doszedłem do wniosku, że robię coś nie tak...skoro różne portale wysyłające do nas "SPAM:D" potrafią umieścić ładne, działające obrazki...

Czy jest jakiś doctype czy sposób aby umieszczać zdjęcia w wiadomościach e-mail?
Sposób przez bezwzględną ścieżkę na serwer do obrazka odpada...

Pozdrawiam i dzięki za pomoc :-)
Sephirus
Witaj,

przede wszystkim to obrazki umieszczaj wszystkie w tagu IMG albo jako BACKGROUND komórki tabeli.

Korzystanie z tzw. obrazków inline nie jest wskazane i jednak najlepiej było by dać to z bezwględną ścieżką do serwera co nie jest wcale IMO trudne do ogarnięcia.

Jeśli już wstawiasz obrazek upewnij się że ma style="display:block".

Nie stosuj CSSowego background-image a atrybut BACKGROUND="sciezka/do/obrazka.jpg" w TABLE i TD.

To są ogólne zalecenia co do obrazków w emailach
melkorm
Jest. Umieszczasz obrazek jako załącznik i później odwołujesz się do niego w src w tagu img wink.gif

Trochę więcej info: http://stackoverflow.com/questions/922898/...-in-html-emails
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.