Cytat(sajegib @ 23.01.2013, 12:59:31 )

Zdania są podzielone, ale moim zdaniem OOP można ładnie załapać właśnie ucząc się tego frameworka.
Popieram! Ja również pisałem dużo i długo strukturalnie (ale to już dawno). Kilka razy próbowałem zaczynać OOP, jednakże przestawałem naukę, bo nie mogłem pojąć, po co to tak programować. Wydawało mi się z początku więcej pisania i w ogóle jakoś dziwnie. Ale chciałem zacząć w końcu w tym pisać, bo to w pracy wymagane itp. Zacząłem od Zend Framework (w wersji pierwszej). Coś tam zacząłem kodzić, z dokumentacją nawet mała strona mi wyszła. Ale nie do końca mi to jeszcze wychodziło. Zacząłem więc od prostszego frameworka, jakim jest jest Kohana. Naprawdę pojąłem, jak się pisze obiektowo oraz od razu pojąłem po co i co to jest MVC. Jest to naprawdę prosty framework o sporych możliwościach w sumie. Jak nie będziesz ogarniał, to weź sobie CodeIgniter (jest to brat Kohany, prostszy sporo, ale podobny).
@edit: Czytaj dokładnie dokumentacje. Bo nie sztuką jest napisanie aplikacji we frameworku, nie używając jego udogodnień oraz nie oddzielając odpowiednio warstw MVC.