Mam następującą sprawę, męczę się z tym już od paru godzin..
Potrzebuję wyciągnąć sumę graczy i slotów dla danego serwera.
Sprawdzenie stanu serwera -> Wyciągniecie danych -> Sprawdzenie do jakiej sieci jest przypisany -> UPDATE gracze i liczba w tabeli sieci
Aktualnie mam :
<? $SQL = "SELECT COUNT(*) FROM serwery"; // Zapytanie liczące ilość wpisów w bazie $SQL = "SELECT * FROM serwery ORDER BY id ASC LIMIT ".mysql_escape_string((int)$_GET['page']*ILOSC_WYNIKOW_NA_STRONIE).",".ILOSC_WYNIKOW_NA_STRONIE; // pobiera ILOSC_NA_STRONIE rekordów z bazy, sortując wg daty rosnąco, zaczynając od $_GET['page']*ILOSC_NA_STRONIE .... $idserwera = $AFR['id']; $ip = ''.$AFR['ip'].':'.$AFR['port'].''; $nazwa = $hostname; $pkt = $players * 100 / $playersmax; $ids = $AFR['id']; $typgt = $AFR['typgt']; $typp = $AFR['typp']; $typg = $AFR['typg']; $promowanie = $AFR['promowanie']; $nick = $AFR['nick']; $status = $status; $zapytanie = "INSERT INTO `serwer_players2min` VALUES(`id`, '".$idserwera."','".$players."','".$playersmax."','".$mapa."','".$data."', '".$ser."', '".$ip."', '".$nazwa."', '".$typgt."', '".$typg."', '".$typp."', '".$pkt."', '".$promowanie."', '".$status."', '".$nick."')"; $query = "select * from wlasciciel WHERE idserwera = '".$idserwera."'"; $idsieci = $row['idsieci']; $zapytanie2 = "UPDATE `sieci` SET `liczba` = `liczba`+'".$players."', `max` = `max`+'".$playersmax."' WHERE id = '".$idsieci."'". } ?>
Chcę uzyskac taki efekt:
Jeżeli serwer A jest przypisany do sieci C, to w rekordzie sieci C w kolumnie liczba i max zostaną dopisane wartości z serwera A.
Serwer A jest przypisany do sieci C w tabeli wlasciciel w której podane są :
Idsieci
Idserwera
Dodam, że pierwszy rekord dodaje? A pozostałe już nie.