Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sortowanie danych z bazy
Forum PHP.pl > Forum > PHP
marucjmar17
Witam,
Mam problem z posortowaniem wyników z bazy, wysyłam do bazy takie zapytanie:
  1. $wynik = mysql_query("SELECT * FROM poszukiwania WHERE ((gdzie like '$tablica[1]') OR (gdzie like '$tablica[2]') OR (gdzie like '$tablica[3]') OR (gdzie like '$tablica[4]') OR (gdzie like '$tablica[5]') OR (gdzie like '$tablica[6]') OR (gdzie like '$tablica[7]')) ORDER BY 'data'");
  2. while($wys = mysql_fetch_array($wynik)) {

, ale nie widać żadnych posortowanych wyników według daty. W bazie pole daty to TIMESTAMP, nie wiem dlaczego nie działa mi to... próbowałem już zmieniać pojedyńcze cudzysłowie na tą apostrofę pod tyldą, ale ciągle to samo..., wiec proszę was o pomoc biggrin.gif

PZDR Marcin.
kristaps
Cytat(marucjmar17 @ 27.01.2013, 23:38:00 ) *
... ORDER BY 'data'");

Zobacz jak to działa:
  1. ORDER BY nazwa_pola [rodzaj_sortowania]

ASC - sortowanie rosnąco, domyślny sposób sortowania
DESC - sortowanie malejąco

Powinno pomóc.
marucjmar17
Kurcze i nic... nie działa to facepalmxd.gif , próbowałem wpisywać już nawet jakieś pierdoły zamiast nazwy pola i nic, tak jak by w ogóle tego polecenia nie widział..., a czy to może być błąd po stronie serwera, na którym jest skrypt??
kristaps
Tak w ogóle czemu to ma służyć "(gdzie like '$tablica ..."?
marucjmar17
Dobra panowie działa to co miałem!!
Okazało się że edytowałem, zapisywałem i wrzucałem na serwer ale do złego folderu... ahhh 0.5 h stracone.... sciana.gif
Dzięki za odp
PZDR Marcin

P.S
Temat zamknięty.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.